Xiaomi Redmi Note 3: goedkope krachtpatser van metaal

Xiaomi Redmi Note 3

De Xiaomi Redmi Note 3 is de opvolger van de Redmi Note 2. De nieuwe smartphone is volledig gemaakt van metaal. Ook nieuw is de vingerscanner waardoor een toegangscode overbodig wordt.

Direct de laagste prijzen bekijken voor Xiaomi Redmi Note 3

Metaal

De Xiaomi Redmi Note 3 is gemaakt uit één stuk metaal. Na het uitsnijden van de telefoon door middel van een laser wordt de telefoon afgewerkt door middel van sandblasting. De smartphone is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en zwart. De randen zijn rond waardoor de smartphone gemakkelijk vast te houden is.

Vingerscanner

De Xiaomi Redmi Note 3 is ook de eerste Xiaomi-smartphone een vingerscanner. De vingerscanner in de Xiaomi Redmi Note 3 controleert je vinger in minder dan 0,3 seconde. Door gebruik te maken van de vingerscanner hoef je je toegangscode niet meer in te geven. De vingerscanner is te vinden onder de camera aan de achterkant. Veel mensen plaatsen hier hun wijsvinger tijdens het gebruik smartphones, dus je smartphone wordt meteen ontgrendelt zodra je hem oppakt.

Xiaomi Redmi Note 2 vingerscanner

Xiaomi Redmi Note 3 specificaties

De smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 650 processor. Je kunt tijdens het kopen kiezen voor twee versies van de Xiaomi Redmi Note 3. Er is een versie met 2gb werkgeheugen en 16gb opslagcapaciteit. De snellere versie heeft 3gb werkgeheugen en 32gb opslagcapaciteit. Er kunnen twee simkaarten in de smartphone, en 4G wordt ondersteunt.

We raden aan de versie met 32gb opslagcapaciteit te kopen. Het geheugen is dan wel uitbreidbaar, maar je kunt geen apps opslaan op een sd-kaart zonder een root. Geheugenkaarten zijn ook niet altijd even betrouwbaar. Bovendien is de telefoon net wat sneller omdat je meer werkgeheugen hebt. Wanneer je het geheugen uitbreidt met een sd-kaart kun je ook maar een simkaart gebruiken.

Scherm

De Xiaomi Redmi Note 3 heeft een 5,5 inch full HD (1080p) scherm. Xiaomi heeft verschillende instellingen voor het scherm ingebouwd. Zo kun je met het sunlight display je scherm beter lezen in de felle zon. Als je de night display-modus inschakelt wordt blauw licht weggefilterd zodat je beter kunt slapen.

Xiaomi Redmi Note 2 scherm

Camera’s

Er zijn twee camera’s te vinden in de Xiaomi Redmi Note 2. Met de 16 megapixel camera aan de achterkant maak je de mooiste foto’s. De camera kan scherpstellen binnen 0,1 seconde, dus je mist nooit de actie. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel camera.

Versie voor China

Er zijn twee versies van de Xiaomi Redmi Note 3 in omloop. Op deze website hebben we het altijd over de pro-versie als we het over de Redmi Note 3 hebben. De pro-versie is namelijk gemaakt voor de internationale markt. De niet pro-versie, bedoelt voor de Chinese markt, heeft een MediaTek processor, wordt standaard niet geleverd met de Play Store en het geheugen is niet uitbreidbaar.

 

MiFans
Logo