De televisies en settopboxes gemaakt door Xiaomi

Xiaomi maakt ook een televisie en een settopbox. Sterker nog, daar hebben ze al geruimte tijd ervaring mee. Zo is de televisie, de Mi TV 2 alweer de tweede generatie televisie die het bedrijf maakte.

Mi TV 2 televisie

Mi TV 2 televisie

De Mi TV 2 is een 49 inch tv. Het bijzondere is dat de televisie 4K ondersteunt. Dit is een nieuwe resolutie die nog scherper is dan HD, en je dus nog meer in het verhaal van bijvoorbeeld een film zit. Xiaomi is een van de eerste fabrikanten die een 4K televisie maakt. Kijkend naar de prijs is de fabrikant de eerste in de budget-categorie met een 4K televisie.

Naast de televisie wordt bij aankoop ook een subwoofer en soundbar geleverd, zodat je niet alleen van subliem beeld kunt genieten maar ook van fenomenaal geluid. Veel platte tv’s hebben namelijk last van slecht geluid doordat er weinig ruimte is voor een speaker, waardoor deze dof en plat zou klinken. Dat is bij de Mi TV 2 dus niet het geval.

De Mi TV 2 wordt ook geleverd met een speciale door Xiaomi gemaakt afstandsbediening. Deze afstandsbediening heeft minder knoppen dan zijn soortgenoten van andere merken. Hierdoor is de televisie gemakkelijker te bedienen.

Lees meer over de Mi TV 2

Mi Box

Mi Box, geschikt voor elke televisie.

Wanneer je al een tv hebt waarmee je blij bent dan is de Mi Box een prima aanvulling. Dit apparaatje sluit je aan op je televisie via HDMI, en vervolgens kun je via internet video en audio afspelen. De Mi Box beschikt over onder andere Airplay en Miracast, waarmee je beeld of geluid vanaf je smartphone op je tv kunt weergeven. Zo kun je je vakantiefoto’s op een groot scherm laten zien, of een Youtube filmpje op een groter scherm afspelen.

Naast mogelijkheden om je smartphone te koppelen kun je via de Mi Box software films huren, serie’s bekijken en zelfs live evenementen bekijken, zoals sportwedstrijden, feestdagen en sommige concerten.

De Mi Box is helaas alleen verkrijgbaar met Chinese software, waardoor Westerlingen hem nog niet of alleen met moeite kunnen gebruiken. Het is te verwachten dat dit snel zal veranderen, gezien de snelle expansie van Xiaomi, niet alleen binnen Aziƫ maar ook daarbuiten.

Lees meer over de Mi Box

MiFans
Logo