Mi Box, een aanvulling op je tv

Mi Box

Beschik je al over een mooie televisie waar je blij mee bent, maar wil je toch wat extra functionaliteiten? Naast een tv, de Mi TV 2, biedt Xiaomi ook een settopbox aan, de Mi Box. Een settopbox is een apparaat dat op je tv aansluit en vervolgens voor extra verbindingen zorgt, in het geval van de Mi Box met het internet.

Mi Box

Je kunt verbinding maken met het internet via een WiFi netwerk, maar ook via een standaard internetkabel. Vervolgens heb je veel meer mogelijkheden dan alleen tv kijken op je tv, zoals Youtube filmpjes bekijken op het grote scherm of de foto’s van je laatste vakantie laten zien.

Aansluitingen

De Mi Box heeft een HDMI-poort waarmee je hem op je tv aansluit. Via WiFi of een ethernetkabel (een internetkabel, dezelfde als die je in een computer kunt steken) sluit je hem aan op het internet. De Mi Box heeft zowel ondersteuning voor een 2.4ghz als een 5.0ghz draadloos signaal. De laatste, 5.0ghz is sneller, maar het bereik is vaak minder sterk en gaat minder goed door muren. Ook zit er een Micro-USB aansluiting op de Mi Box en een 2,5mm jack. Als laatste beschikt de Mi Box over Bluetooth 4.0.

Mi Box en afstandsbediening

Specificaties

De Mi Box beschikt over een Cortex-A9 dual core 1.5 G processor. Deze zorgt ervoor dat de Mi Box vier keer sneller is dan zijn voorganger. Door deze krachtige processor is het WiFi signaal ook betrouwbaarder, ook wanneer je een groot bestand draadloos via WiFi afspeelt.

Mogelijkheden

Doordat de Mi Box aangesloten is op het internet zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Zo kun je via het apparaat films, programma’s en documentaires in full HD bekijken. Ook live evenementen die via het internet worden uitgezonden kunnen met de Mi Box bekeken worden. Xiaomi richt zich met de Mi Box ook steeds meer op gamen, zo kun je Android games downloaden en kwam Xiaomi met een eigen game controller.

Airplay

De Mi Box beschikt ook over de mogelijkheden om Miracast, AirPlay en DLNA te gebruiken. Hiermee kun je content vanaf je smartphone, tablet of computer naar je tv sturen. Via Airplay van Apple kun je bijvoorbeeld Youtube filmpjes vanaf je iPhone of iPad via de Mi Box op je televisie bekijken.

Chinees

De Mi Box biedt ontzettend veel mogelijkheden, maar er zit een nadeel aan. Het hele apparaat is namelijk alleen beschikbaar in de Chinese taal. Dat is op dit moment jammer, want als Nederlander heb je er nu dus niet zoveel aan, maar de verwachting is dat de software snel naar andere talen vertaald zal worden, zeker met de plannen van Xiaomi om ook naar andere landen buiten Aziƫ uit te breiden.

MiFans
Logo