Review: Xiaomi Yi Camera, beter en goedkoper dan GoPro

Review Xiaomi Yi Camera, beter en goedkoper dan GoPro

Review Xiaomi Yi Camera, beter en goedkoper dan GoPro

Toen Xiaomi de Xiaomi Yi Camera introduceerde stond de tech-wereld verstelt. Hoe kon Xiaomi een camera verkopen met dezelfde specificaties als een GoPro, maar veel goedkoper? En is de camera wel net zo goed. In deze review kijken we daarnaar en we kunnen alvast verklappen, de Yi Camera is écht zo goed.

Filmen met de Xiaomi Yi Camera

De Xiaomi Yi Camera heeft dezelfde sensor als GoPro, gemaakt door Ambrella. De Yi Camera kan in 2K (2 keer beter vergeleken met full HD) met 30 beelden per seconde, en slow motion filmen tot 240 frames per second (FPS) in 480p kwaliteit. De camera kan full HD kwaliteit filmen met 60 of 30 fps, en 720P HD met 120, 60 of 48 fps.

Al je beeldmateriaal wordt opgeslagen op een Micro-SD kaart die je in de achterkant van de camera kunt steken, naast de oplaad- en datakabel. We raden gebruikers aan niet te besparen op een Micro-SD kaart. Het is zonde als je een kaartje koopt van slechte kwaliteit en na een tijdje al je beeldmateriaal kwijt bent.

Foto’s maken

Hoewel filmen de voornaamste taak is van de Xiaomi Yi Camera kan je ook foto’s maken met het apparaatje. Normale foto’s hebben een 16 megapixel resolutie. Er zijn ook andere standen, zoals een timer-, timelapse- en burstmodus. In die laatste stand worden meerdere foto’s achter elkaar gemaakt.

Switchen tussen de foto- en video-stand gaat via de grote aan en uit knop aan de voorkant. Als de LED-lampjes bovenop, onder en aan de zijkant van de camera rood branden staat de camera op filmen. Gaan de lampjes rood knipperen, dan film je. Als de lampjes niet branden is de foto-modus aan, en wanneer een foto gemaakt wordt knipperen de lampjes een maal.

In fel zonlicht zijn de lampjes moeilijk te zien, dus het is verstandig om via de app in te stellen welke modus je aan wilt hebben staan als je de camera opstart.

In de doos van de Xiaomi Yi Camera

App

Over de app gesproken: hiermee pas je alle instellingen aan. De app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones, en kan ook gebruikt worden als viewfinder. Zo heb je alles in beeld dat je in beeld wilt hebben. De app voor lange tijd gebruiken als viewfinder kost wel redelijk veel batterij.

De camera maakt verbinding met je telefoon via een Wi-Fi signaal. Dit signaal activeer je door op de Wi-Fi knop aan de zijkant van de camera te drukken. Kies het netwerk dat met ‘YDXJ’ begint, en voer als wachtwoord ‘1234567890’ in. Nu kun je de app openen en gebruiken.

Accessoires

Een van de grote voordelen van kiezen voor de Xiaomi Yi Camera en niet voor een GoPro, zijn de accessories. Er zijn namelijk heel veel accessoires beschikbaar, en ze zijn heel goedkoper. Zo betaal je voor een extra batterij of een onderwatercase veel minder dan bij GoPro. Ook handig is dat de Yi Camera een schroefdraad heeft voor een statief. De GoPro heeft dat niet.

Conclusie

Wij vinden de Xiaomi Yi Camera veel beter dan de GoPro. De camera’s bieden dezelfde prestaties, maar de Yi Camera is veel goedkoper. Ook is er een groot assortiment aan accessoires, en de Yi Camera app is veel gemakkelijker te gebruiken.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo