Xiaomi Yi Camera: spectaculair (goedkope) action camera

Xiaomi Mi Pro nieuwe Go Pro actioncamera van Xiaomi

De Xiaomi Yi Camera is de eerste action camera van Xiaomi. Qua uiterlijk lijkt de camera op een GoPro, en ook de specificaties lijken veel op de GoPro. Wel een groot verschil is de prijs, de Xiaomi Yi Camera is een stuk goedkoper. In 2016 lanceerde Xiaomi de Xiaomi Yi 4K camera, de opvolger van de Yi Camera. De nieuwe camera filmt in 4K-kwaliteit, is te bedienen met het touchscreen op de achterkant en kan tot twee uur filmen dankzij de grote batterij.

Direct de prijzen vergelijken voor Xiaomi Yi Camera

Xiaomi Yi Camera specificaties

Het belangrijkste onderdeel van elke camera is de sensor die filmt en fotografeert. Xiaomi heeft gekozen voor een Ambarella A7LS-beeldprocessor, gemaakt door Sony. GoPro gebruikt deze sensor ook. De sensor zorgt voor haarscherpe beelden: de camera kan 30 frames per seconde filmen in 2K-kwaliteit. 2K is een resolutie twee keer beter dan full HD.

Naast 2K filmt de camera 60 of 30 beelden per seconde in 1080p full HD kwaliteit, 120 beelden per seconde met een kwaliteit van 720p HD, en zelfs 240 beelden per seconden met een kwaliteit van 480p. De laatste variant mist echter wel geluid, maar in ruil hiervoor kun je in slow motion filmen.

Xiaomi Mi Yi Pro camera vanaf nu te kopen

Nachtmodus

De Xiaomi Yi Camera is ook geschikt voor gebruikers die graag in het donker filmen. Zo heeft de camera een diafragma van 2.8 wat betekent dat er ook in het donker veel licht de camera binnenkomt. Het effect is heldere beelden met minder ruis in het donker. Bovendien heeft de camera een nachtmodus waarbij minder beelden per seconden opgenomen wordt, maar wel meer licht opgenomen wordt. Op die manier wordt het beeld nog beter belicht.

Verbinden met app via WiFi

WiFi is standaard ingebouwd in de Xiaomi Yi Camera. Hierdoor kun je de camera instellen vanaf je telefoon met behulp van de iOS of Android app. Ook kun je via de app beelden en filmpjes downloaden naar je telefoon. Naast de app kun je ook een speciale afstandsbediening gebruiken om de Xiaomi Yi Camera te besturen.

Xiaomi Yi Camera iPhone app nu ook in het Engels beschikbaar

GoPro accessoires gebruiken

De Xiaomi Yi Camera heeft dezelfde vorm als de GoPro’s, waardoor je GoPro accessoires kunt gebruiken. Dat hoeft echter niet: er is een enorm assortiment accessoires beschikbaar speciaal gemaakt voor de Xiaomi Yi Camera. De Xiaomi Yi Camera bevat ook een schroefdraad zodat je hem kunt monteren op een statief of selfie-stick. Beelden worden opgeslagen op een micro-SD kaart, die niet bij de camera geleverd wordt.

Er zijn twee varianten van de Xiaomi Yi Camera beschikbaar: de normale versie, en de travel-edition, waarbij je een selfie-stick geleverd krijgt.

MiFans
Logo