Review Xiaomi Yeelight Bedside Lamp: slimme wake-up light

Xiaomi Yeelight Bedside Lamp review

Moeite met opstaan? Wellicht is de Xiaomi Yeelight Bedside Lamp wat voor je. De lamp kan je op een fijne manier wekken. ’s Avonds hult hij je slaapkamer in verschillende kleuren.

Xiaomi Yeelight Bedside Lamp ontwerp

De Xiaomi Yeelight Bedside Lamp is wat groter dan ik had verwacht. De lamp is 18 centimeter hoog, en weegt meer dan een kilo. Het ontwerp is minimalistisch, met een aluminium onderkant en bovenkant van wit glas. De lamp zelf kan 16 miljoen kleuren weggeven. De helderheid gaat van 1700K (vergelijkbaar met een lucifer) tot 6500K. De lamp licht een slaapkamer dan ook prima op. Hij is echter niet helder genoeg om als lamp voor overdag te gebruiken, maar dat is ook niet de bedoeling. De lamp is gemaakt voor het gebruiken rond het slapen gaan.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Bediening

De lamp wordt bedient via de bovenkant. Met de knop zet je hem aan. De lamp is ook aanraak gevoelig. Zo pas je de helderheid aan door over de bovenkant te draaien. De kleur van de lamp veranderen kan door de knop in te drukken en tegelijkertijd je vinger over de bovenkant te bewegen.

Bedienen via de app

Xiaomi Yeelight Bedside Lamp kan ook bedient worden met de Yeelight app. De app is beschikbaar voor Android en iPhone’s. Verbinding gaat via bluetooth. In de app kun je bepalen welke kleur de lamp moet geven. Je kunt je favoriete kleuren opslaan. Xiaomi heeft zelf ook een aantal scenes ingevoerd, zoals opstaan, film kijken en romantisch. Met de flow-modus verandert de lamp langzaam van kleur.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Wake-up light

Daarnaast zijn er ene hoop geavanceerde instellingen beschikbaar. Zo kun je de lamp gebruiken als wake-up light. Je kunt dan een tijd instellen waarop je wilt opstaan. Een halfuur daarvoor wordt de lamp steeds helderder, waardoor je door het licht gewekt wordt. Met sleep timer schakelt de lamp automatisch na 15 minuten uit. Met night mode wordt ’s nachts automatisch het licht gedimd. Als laatste kun je met schedule de lamp automatisch op bepaalde in- of uit laten schakelen.

Ook leuk is de combinatie met de Xiaomi Mi Band 2. Als je deze wearable verbindt met de Xiaomi Yeelight Bedside Lamp schakelt de lamp zichzelf automatisch uit als je in slaap gevallen bent.

Conclusie

Hoewel je de Xiaomi Yeelight Bedside Lamp niet per se nodig hebt om lekker te slapen, is het wel een fijne toevoeging. Dankzij wake-up light sta ik een stuk frisser op. Ook is het fijn om voor het slapen gaan een relaxte kleur op de lamp in te stellen.

Dank aan Gearbest voor het leveren van de Xiaomi Yeelight Bedside Lamp.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo