Xiaomi Mi Band 2: de perfecte goedkope wearable is nóg beter

Xiaomi introduceert Mi Band 2 met OLED scherm, gaat €20 kosten

Mi Band’s zijn een van Xiaomi’s meest populaire producten. In totaal verkocht het bedrijf al meer dan 20 miljoen van deze wearables. De Xiaomi Mi Band 2 is de nieuwste generatie. De belangrijkste toevoeging is een schermpje, maar ook aan de binnenkant is een hoop verbeterd.

Xiaomi Mi Band 2

Het scherm is het eerste wat opvalt bij de Xiaomi Mi Band 2. Oudere generaties hadden namelijk geen scherm. Het OLED scherm geeft informatie weer als de tijd, gezette stappen en je hartslag. Het scherm is beschermt door een UV en anti-kras coating. De OLED technologie zorgt ervoor dat het scherm ook in de fel zonlicht goed leesbaar is. Via de app is het mogelijk om aan te passen welke informatie weergeven moet worden op het scherm. Door op de knop onder het scherm te tikken switch je tussen verschillende soorten informatie.

Verbeterde meting beweging

Het meten van stappen is flink verbeterd in de Xiaomi Mi Band 2. De ADI accelerometer met betrouwbaarder algoritme is een stuk accurater. Deze accelerometer meet beweging. Aan de hand van deze metingen wordt uitgerekend hoeveel stappen je gezet hebt en hoe je geslapen hebt. Naast slaap en gezette stappen meet Mi Band 2 ook verbrande calorieën, afgelegde afstand en actieve minuten.

Hartslag in realtime

De Mi Band 1S was de eerste wearable van Xiaomi met een hartslagmeter. Nadeel was echter dat je hartslag alleen gemeten werd als je de app opende. De Xiaomi Mi Band 2 kan in realtime je hartslag meten en deze informatie op het scherm weergeven. Handig als je aan het sporten bent, want de hoogte van je hartslag bepaalt of je vet verbrand, spieren opbouwt of je conditie verbetert.

Mi Band 2 kan je ook waarschuwen als je al langere tijd stil gezeten hebt en het dus tijd wordt om even te gaan bewegen. Dat is handiger dan je denkt: het is ongelofelijk hoeveel mensen op een dag zitten en af en toe een klein stuk rondlopen kan de gezondheid enorm verbeteren.

Xiaomi Mi Band 2

Mi Fit app

Ook de Xiaomi Mi Band 2 maakt gebruik van de Mi Fit app die beschikbaar is voor zowel iPhone als Android. Er wordt gebruik gemaakt van tweede generatie Bluetooth 4.0. Hierdoor is de synchronisatie tussen Mi Band en telefoon nog sneller en zuiniger. Nieuw in de app is een mogelijkheid waarmee een trainingsschema gemaakt kan worden om gewicht te verliezen en de gezondheid te verbeteren.

20 dagen batterij

De Xiaomi Mi Band stond altijd bekend om haar grote batterij, en de Mi Band 2 is daarop geen uitzondering. De wearable heeft een 70 mAh batterij. Ondanks de toevoeging van het schermpje is de nieuwe Mi Band 55% efficiënter vergeleken met zijn voorganger. In totaal kan de Mi Band 2 ongeveer 20 dagen gebruikt worden voor de batterij opgeladen moet worden. Bij concurrent Fitbit is 7 dagen het maximale, de Apple Watch moet elke dag opgeladen worden.

Xiaomi Mi Band 2 kleuren

Ook het bandje is verbeterd. De chip (capsule) kan niet meer verkeerd om geplaatst worden. Ook zit de chip steviger vast. De band zelf is ook een stuk vriendelijker voor de huid door de toevoeging van zacht materiaal. De Xiaomi Mi Band 2 is sinds 7 juni verkrijgbaar in China. Buiten China is de wearable verkrijgbaar via onderstaande webshops.

MiFans
Logo