Review Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh: je smartphone tot acht keer opladen

Review Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh

Ga je op vakantie of naar een festivalcamping? Dan is de Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh ideaal. Hij laadt je smartphone tot wel acht keer op, past met gemak in je bagage en is erg veilig in gebruik.

Ontwerp

De Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh heeft een opvallend simpel ontwerp. De powerbank is gemaakt van polymer plastic, met een glanzende witte afwerking. De voor- en achterkant zijn geribbeld zodat je de powerbank met meer grip vast kunt houden. Wat mij en anderen direct opviel is het formaat: voor zo’n enorme capaciteit is de Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh opvallend klein. De grootte is vergelijkbaar met een iPhone 7, en zelfs kleiner dan de Xiaomi Mi 6.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Opladen via de Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh

De Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh wordt opgeladen via een micro-USB kabel, die ook bijgeleverd wordt. Afhankelijk van de stekker die je gebruikt duurt het 6 tot 10 uur om de powerbank volledig op te laden. Daarna kun je de stroom in de powerbank gebruiken om andere apparaten op te laden via de twee USB-poorten. De powerbank maakt gebruik van intelligent output, waardoor de spanning aangepast wordt aan het apparaat dat je oplaadt. Ook ondersteunt de mobiele batterij quickcharge 3.0 waardoor opladen nog sneller gaat.

De capaciteit van de powerbank is werkelijk verbluffend. Met een capaciteit van 20.000 mAh kun je de Xiaomi Mi 6 vijf keer opladen, de iPhone 7 achter keer opladen en de Xiaomi Redmi Note 4 is vierenhalf keer op te laden.

Hierdoor is de powerbank perfect voor plekken waar je geen stroom hebt. Zo gebruik ik de powerbank op campings van festivals. De powerbank is ook een uitkomst bij roadtrips en lange wandeltochten.

Review Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh

Batterijlading controleren

De Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh heeft vier ingebouwde LED-lampjes. Hiermee kun je controleren hoeveel batterijlading de powerbank nog heeft door op de knop te drukken. Om het laden te starten druk je ook op deze knop. Wanneer je smartphone, camera of tablet volledig opgeladen is stopt het opladen ook automatisch.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Veiligheid

De Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh bevat een hoop energie als hij opgeladen is, en dat kan gevaarlijk zijn. Gelukkig heeft Xiaomi een aantal veiligheids-features ingebouwd. Zo wordt opladen automatisch gestopt als de powerbank te warm wordt, zijn er verschillende slimmigheden om kortsluiting te voorkomen en zijn er chips tegen overspanning ingebouwd.

Conclusie

Al met al is Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh perfect voor plekken waar je geen stroom hebt. De powerbank is klein, kan apparaten vaak opladen en ook aan de veiligheid is gedacht. Een aanrader voor het festival- en festivalseizoen!

Dank aan Banggood voor het leveren van een review exemplaar. Banggood levert de powerbank voor slechts €29.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo