Review Xiaomi Mi Band 2: de beste wearable tot nu toe

Xiaomi Mi Band 2 review

Xiaomi Mi Band 2 review

Enkele maanden geleden lanceerde Xiaomi de Xiaomi Mi Band 2. De belangrijkste verandering was de toevoeging van een klein scherm. De prijs bleef nagenoeg hetzelfde, ongeveer €35. We testten de Xiaomi Mi Band 2 en concluderen dat de Mi Band 2 prima opkan tegen zijn veel duurdere concurrentie.

Ontwerp

De Xiaomi Mi Band 2 heeft ongeveer hetzelfde ontwerp gehouden als zijn voorgangers. Door de toevoeging van het schermpje is alles echter net iets breder geworden. Een belangrijk verschil is wel de chip zelf. Was de bovenkant hiervan bij zijn voorgangers nog zilver, bij de Xiaomi Mi Band 2 is deze zwart. Hierdoor is de band een stuk onopvallender en minimalistischer. Onder het scherm is een knop te vinden. Deze is fantastisch afgewerkt, Xiaomi heeft gekozen voor een luxe afwerking in plaats van een goedkope.

Scherm

Het belangrijkste van de Xiaomi Mi Band 2 is natuurlijk het nieuwe scherm. Deze kan de belangrijkste informatie aangeven, zoals tijd, stappen en afgelegde afstand. Door gebruik van OLED technologie kun je ook in de felle zon het scherm lezen. Door de toevoeging van de knop en het scherm kun je nu elk moment je hartslag opvragen. Voorheen moest dat altijd via de smartphone app.

Xiaomi Mi Band 2 review scherm

Handig is ook de Fit Alert. Wanneer de Xiaomi Mi Band 2 merkt dat je al lange tijd stilzit achter je bureau krijg je een notificatie. Dan is het tijd om te bewegen zoals een rondje lopen. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar schijnt ook concentratie en creativiteit te verbeteren. De Mi Band 2 kan ook notificaties op je telefoon weergeven. Hiervoor moet bluetooth wel continue aanstaan. Een handige feature, maar activeer deze notifiacties niet voor bijvoorbeeld Whatsapp, want dan trilt je band continue door groepsgesprekken.

Meten is weten

Allemaal leuk en aardig, maar de belangrijkste feature van de Xiaomi Mi Band 2 is natuurlijk het meten en bijhouden van je activiteiten. De tweede generatie Mi Band trackt je stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën en hartslag. In de nacht kan hij ook de kwaliteit van je slaap bijhouden, en je wekken door middel van trillingen. Vergeleken met de concurrentie (Fitbit, Apple Watch) mist echter het bijhouden van gelopen trappen.

Xiaomi Mi Band 2 review hartslagmeter

Smart unlock

Wie ook een Xiaomi smartphone heeft zal blij zijn met smart unlock. Als je de Xiaomi Mi Band 2 draagt en in de buurt bent van je smartphone hoef je geen pincode meer in te voeren om je telefoon te ontgrendelen. Een leuke feature, maar ik deactiveerde hem vrij snel aangezien mijn telefoon een vingerscanner heeft, wat prima en snel werkt.

Batterij

Ondanks de toevoeging van een scherm is het Xiaomi weer gelukt: ook de nieuwste Mi Band heeft een fantastische batterij. Waar de concurrentie elke week opgeladen moet worden (Fitbit) of zelfs elke 2 tot 3 dagen (Apple Watch) houdt Xiaomi’s wearable 2 het 30 dagen vol. En als de batterij dan leeg is, dan is hij in een uur weer opgeladen.

Conclusie

Voorheen droeg ik altijd een Fitbit. De voordelen van de Xiaomi Mi Band 2 zijn echter groot: betere batterij, leesbaar in fel zonlicht en een minimalistisch design. Ook werkt de Mi Band 2 fantastisch samen met mijn huidige Xiaomi Redmi Pro. Bovendien is de Xiaomi Mi Band 2 veel goedkoper dan de concurrentie.

[two-thirds-first]Dank aan Banggood voor het leveren van het review exemplaar . Banggood is een betrouwbare webshop die we getest hebben en aanraden. De Xiaomi Mi Band 2 is bij hen voor ongeveer €35 verkrijgbaar.[/two-thirds-first]
[one-third]€35 – Bekijken bij Banggood[/one-third][clearfix]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo