Deze 6 verzorgingsproducten van Xiaomi zijn zeer handig

Xiaomi Oclean Z1

Iedereen doet aan persoonlijke verzorging. Vaak gebruik je daar verschillende merken voor. Maar Xiaomi heeft zelf ook een zeer divers aanbod aan producten. In dit artikel zie je 6 leuke en vooral handige producten uit het aanbod van Xiaomi.

Xiaomi & persoonlijke verzorging

Xiaomi is van oorsprong geen bedrijf dat zich focust op persoonlijke verzorging, schoonheid en hygiëne. Toch zijn ze de afgelopen jaren steeds gerichter artikelen gaan produceren in deze categorie. Van slimme spiegels tot elektrische scheerapparaten en zeep dispensers; Xiaomi biedt het allemaal. In dit artikel laten we een greep uit het assortiment aan persoonlijke verzorgingsproducten van Xiaomi zien.

6 verzorgingsproducten van Xiaomi

1. Oclean Z1

Als je net als de meeste andere mensen bent, dan is tandenpoetsen niet je favoriete onderdeel van de dag. Maar aan de andere kant wil je wel een schoon gebit houden.

De Oclean Z1 is een bijzonder goed uitgewerkt apparaat met diverse opties. Je kunt hem bijvoorbeeld verbinden met een app. Dat lijkt misschien overbodig, maar je ziet in de app precies welke tanden je wel of niet goed hebt gepoetst. Dat kan nuttige informatie zijn om tandplak en gaatjes te voorkomen. Zeker bij kinderen kan de poetstechniek nog weleens te wensen overlaten. Daarom is het handig dat de Xiaomi Oclean Z1 verschillende personen kan onthouden.

Vervolgens kun je uit wel 32 verschillende intensiteiten kiezen en 15 vooraf ingestelde borsteltechnieken selecteren. Met de Oclean Z1 is poetsen een hele nieuwe ervaring. Zeker als je voor het eerst overstapt op elektrische poetsen.

2. Xiaomi’s Automatische zeepdispenser

Zeep dispensers waarbij het pompje veel te moeilijk gaat, dispensers die in de weg staan op je wastafel of die bijna wegschieten wanneer je op het pompje drukt, zijn onhandig en vervelend. Hoewel een automatische zeep dispenser misschien overbodig lijkt, wijst de praktijk uit dat het dagelijks toch een paar irritaties kan voorkomen.

Daarnaast kan het voor kinderen ook een extra motivatie zijn om vaker hun handen te wassen. En in een wereld waarin hygiëne een steeds grotere rol krijgt, is het natuurlijk cruciaal dat de handen vaak – en met zeep – gewassen worden.

Gelukkig heeft Xiaomi deze automatische zeep dispenser zoals gewoonlijk ook weer erg mooi weten te ontwerpen, waardoor hij zeker niet misstaat in je badkamer of keuken.

3. Xiaomi Mijia iHealth thermometer

Ziek voelen is nooit leuk. Ziek zijn al helemaal niet. En alsof het dan nog niet erger kan, moet je ook nog een paar minuten met een koude thermometer onder je arm of in je mond hangen.

Komt dit jou maar al te bekend voor? Dan is de Xiaomi Mijia iHealth thermometer hét apparaat waar jij je direct beter van voelt. Door middel van infrarood meet deze thermometer direct de temperatuur af van je voorhoofd, zonder dat er contact hoeft te zijn met je lichaam. Zo kun je zelfs even de temperatuur opmeten van iemand die ziek is en even ligt te slapen. De Duitse Hyman sensor die in het apparaat verwerkt zit, weet de temperatuur op 0,1 graden Celcius nauwkeurig te meten.

Hij mag dan niet goedkoop zijn, maar het is wel een ideaal apparaat wanneer je een gezin hebt waarbij je steeds van iedereen de temperatuur moet opmeten. Het niet hoeven reinigen van je andere thermometers is dan namelijk voor altijd verleden tijd.

4.Xiaomi Soocare Soocas H3 föhn

Voor dames en heren met lang haar, is de Soocare Soocas H3 föhn de ideale bijkomstigheid in de badkamer. Geladen met negatieve ionen zorgt de föhn ervoor dat je haar er na het föhnen zijdezacht uitziet, en niet overkomt als een ongecontroleerde bos met krullen.

Met 1800W aan vermogen biedt de föhn meer dan genoeg power om je haar snel te drogen, zonder je haar te beschadigen. Je kunt kiezen uit drie temperatuurinstellingen om je haar in de optimale temperatuur te kunnen drogen.

De föhn is trouwens niet alleen maar handig in gebruik, hij is ook nog erg stijlvol. Niet voor niets kreeg deze föhn de Duitse IF Design Award.

5. Xiaomi Soocare Soocas ES3 scheerapparaat

Mannen opgelet: de Soocas ES3 is een baardtrimmer en scheerapparaat waar het gros van de mannen een vrij goede beoordeling over geeft. Waarom? Voornamelijk omdat de prijs in verhouding tot de kwaliteit geheel uit verhouding is. Je kan de Soocas ES3 namelijk kopen voor maar 18 euro… De meeste scheerapparaten met drie onafhankelijk roterende scheerkoppen kosten tenminste 2 of zelfs 3 keer zoveel.

Het apparaat is ook nog eens draadloos en je kunt op het handvat zien hoeveel stroom er nog in zit. Handig, want dan hoef je nooit meer met een half geschoren gezicht aan te komen op je werk omdat de batterij ineens leeg was en je de oplader niet kon vinden.

6. Xiaomi Smartknow automatische tandpasta dispenser

Wanneer je dit apparaat voor het eerst ziet, kun je maar twee dingen denken. Of je vindt het helemaal niks, of je vindt het gewéldig. Wij vallen zelf uiteraard in die laatste categorie. Want wie kent het gedoe met tandpastatubes niet? Je morst altijd wat, je hebt teveel of te weinig, en geef eerlijk toe: een tube tandpasta ziet er gewoon niet zo spannend uit of je wastafel.

Deze automatische tandpasta dispenser werkt heel eenvoudig en is ook nog een super hygiënisch. Door middel van UV-licht is het namelijk altijd schoon in en rondom de dispenser. Een ieder geval een stuk schoner dan de gemiddelde opening van een tube tandpasta. En dat is ook wat waard.


Zoals je ziet biedt Xiaomi een grote variatie aan producten aan, in iedere categorie binnen verzorgingsproducten. Gelukkig maar, want Xiaomi weet keer op keer te verrassen. Niet alleen qua product, maar vooral met een prijs waar maar weinig andere bedrijven aan kunnen tippen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo