Lanceerdatum MIUI 12 officieel bekend gemaakt

MIUI-12

Op 27 april lanceert Xiaomi officieel de MIUI 12 update. Hoewel we er al enkele weken geruchten over voorbij zagen komen, zijn bepaalde features van het nieuwe besturingssysteem nu echt officieel.

Xiaomi teaset met officiële informatie over MIUI 12

De afgelopen weken meldden we al verschillende geruchten en nieuwsberichten over MIUI 12. Maar die berichten waren niet zeker, en nu is dat wel het geval. Xiaomi heeft aangekondigd de beta-testen van MIUI 11 updates stop te zetten en zich vol in te zetten op MIUI 12.

Dat wordt bevestigd door de lanceerdatum van MIUI 12, die dus op 27 april plaatsvindt. Er is een app waarmee je kunt zien of je telefoon geschikt is voor MIUI 12, maar daar linken we niet naar door, omdat dit niet een officiële app is. Xiaomi waarschuwt zelf ook voor malafide MIUI 12 testprogramma’s in verband met de veiligheid.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 2.020 Xiaomi-fans gingen je voor!

Always On Display, Dark Mode en Camera

Xiaomi laat nu alvast iets los over drie elementen die MIUI 12 anders gaat maken dan MIUI 11. Als eerst is er het Always On Display. Want waar we met MIUI 11 nog een beperkte keuze hadden uit animaties, zegt Xiaomi er in MIUI 12 ruim 1.000 aan te bieden van derde partijen.

Daarnaast is Dark Mode natuurlijk een veel besproken onderwerp. In MIUI 12 wordt er nu gebruikgemaakt van Dark Mode 2.0, wat een upgrade is ten opzichte van Dark Mode 1.0 in MIUI 11. Beelden hiervan kwamen al eerder naar voren, toen er beelden uitlekten.

Als laatste is er ook al meer duidelijk over de camera interface. Die zou namelijk meer te personaliseren zijn, bijvoorbeeld met kleuren en custom opties binnen de app. Dat maakt fotograferen straks nog een stukje leuker.

Lees ook: Android-updates en Xiaomi: wat komt er allemaal bij kijken

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Privacy

Privacy wordt steeds belangrijker. Daarom heeft Xiaomi ervoor gekozen om MIUI 12 zó privacygericht te ontwerpen, dat ze een certificaat hebben ontvangen van het Duitse TÜV Rheinland. Dit certificaat heeft Xiaomi voornamelijk te danken aan zijn open source MACE programma, dat is gebaseerd op AI.

Wanneer krijg ik de update?

Pas op 27 april gaan we te weten komen welke andere features we kunnen verwachten in MIUI 12. Een voordeel is dat de uitrol van de nieuwe User Interface ook daadwerkelijk plaats gaat vinden vanaf die datum. Het is nog niet bekend of alle geschikte toestellen direct in aanmerking komen voor de update, of dat het net als bij MIUI 11 om een gefaseerde uitrol gaat.

Meer info over hoe updates werken op Android, kun je hier vinden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo