Xiaomi komt met eigen app store samen met andere Chinese fabrikanten

Om minder afhankelijk te worden van Google, hebben merken waaronder Xiaomi besloten een eigen appstore te gaan maken.

Afhankelijkheid van Google

De afgelopen maanden hebben we gezien wat een ‘handelsoorlog’, in dit geval tussen China en Amerika kan doen voor een fabrikant. Onder andere Huawei was hier de dupe van.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Dit heeft onder andere als resultaat gehad dat deze bedrijven minder afhankelijk willen zijn van Amerikaanse bedrijven, waaronder dus ook Google. Deze ‘ruzie’ had als gevolg dat toestellen niet, of niet compleet geleverd konden worden. Zo werden er bijvoorbeeld geen Google Apps meegeleverd op nieuwe devices.

Om die onafhankelijkheid te bewaren en vooral ook meer invloed te krijgen op hetgeen er gebeurt, zijn er een aantal Chinese bedrijven die samen aan de slag zijn gegaan.

XiaomiMiNote10 3
Xiaomi Mi Note 10

Nieuwe App Store

Dit hebben ze gedaan door een nieuwe App Store te maken, die onder andere de Play Store van Google vervangt. Dat wil dus zeggen dat deze bedrijven, in dit geval: Huawei, Oppo, Vivo en natuurlijk Xiaomi samen een nieuw product gaan lanceren.

Een uiteindelijke naam is er nog niet, maar het platform wordt nu ‘Global Developer Service Alliance’ genoemd. Initieel komt hier dus een eigen App Store uit voort, maar wellicht nog meer producten in de toekomst.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Wat betekent dat voor mij?

Nou, eigenlijk helemaal niets vooralsnog. Dit platform wordt gemaakt voor een negental markten, waaronder India, Indonesiƫ en Rusland. De lancering was voor maart gepland, maar wellicht zorgt het Corona-virus ervoor dat dit uitgesteld wordt, aldus ingewijden.

Hoe zich dit verder gaat ontwikkelen moet de tijd ons gaan leren, maar feit is dat de vier Chinese bedrijven elkaar willen versterken om een op de lange termijn stabiele positie te blijven handhaven.

Via: Reuters

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo