Zo controleer je of je Xiaomi apparaat origineel is

MIUI Tips

Het succes van Xiaomi is niet onopgemerkt gebleven en daar proberen anderen een graantje van mee te pikken. Bijvoorbeeld door neppe Xiaomi apparaten te verkopen. Je kunt zelf controleren of een telefoon echt is of niet en dat leggen we in deze post uit.

Mi verification app

De gemakkelijkste manier om te checken of je apparaat origineel is, is met de Mi verification app. Recentelijk maakte Xiaomi ook een Engelse versie van deze app beschikbaar. De app is te downloaden via een speciale website, jd.mi.com. Scroll een beetje naar beneden en tik op ‘download APP’.

Controleren of je apparaat origineel is

Wanneer je de app geïnstalleerd hebt open je de app. De app zal je vragen de power mode te activeren voor de beste ervaring. Door op het vraagteken te tikken vind je alle gegevens van je telefoon. Via de knop scan and verify controleer je de originaliteit van je apparaat. Nu is het de bedoeling dat je de QR-code scant. Open de website dus opnieuw op een computer of een andere telefoon en scan de code. Vervolgens verschijnen de resultaten, met daarbij of je telefoon echt of nep is, op de website waarop je de code scande.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo