Deze 4 Xiaomi smartphones hebben de beste camera (2020)

Waar je 15 jaar geleden met je smartphone alleen onder speciale omstandigheden kon vaststellen wie je zojuist had gefotografeerd, ligt dat nu iets anders. Camera’s worden steeds beter. Maar welke Xiaomi telefoon heeft de beste camera? Ik vertel het je.

Xiaomi smartphones

Ondanks dat Xiaomi enkele jaren geleden nog niet uitblinkte op het gebied van camera’s, is dat nu 180 graden omgeslagen. De camera’s zijn tegenwoordig beter dan die van menig ander toestel. Reden genoeg voor een artikel over de beste van de beste. Want welke Xiaomi smartphones laten jou de beste foto’s maken?

Xiaomi Mi 10 (Pro)

Op het Coronavirus na, begon 2020 betrekkelijk goed. Zeker voor liefhebbers van goede smartphone camera’s. De Xiaomi Mi 10 (Pro) werd in China en Europa gelanceerd. Op het moment van de lancering in China, was de camera van de Mi 10 Pro zó goed, dat hij heel even aan de top van de Dxomark heeft gestaan. Een puike prestatie, zeker omdat er jaarlijks tientallen smartphones op de markt worden gebracht met zeer goede camera’s. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat de Mi 10 Pro een zeer goede camera heeft. Het toestel heeft alleen één klein nadeel, en dat is de prijs. Die bleek namelijk een stukje hoger te liggen dan wat we van Xiaomi gewend zijn.

De gewone uitvoering van de Xiaomi Mi 10 heeft vrijwel dezelfde camera-opstelling, maar mist in sommige camera’s een aantal megapixels. Door het grote aantal overeenkomsten tussen de toestellen en de betrekkelijk hoge prijs, benoemen we beide smartphones hier in één keer.


Xiaomi Mi Note 10

De voorganger van de Xiaomi Mi 10 was de Mi Note 10. In zijn naam merk je weinig verschil op, maar in de praktijk ligt het toch anders. Ten eerste valt het enorme prijsverschil op. De Mi Note 10 is namelijk zo’n 200 euro goedkoper dan de Mi 10. En dat is mooi, want ook deze telefoon heeft een bijzonder goede camera. Namelijk dezelfde 108 MP lens als de Mi 10 heeft.

Hoewel de camerasoftware iets anders is ingesteld en ook niet alle lenzen 100% overeenkomen, is de Mi Note 10 een geweldig toestel om goede foto’s mee te schieten. Je heb namelijk toegang tot bijzondere opties zoals Pro-mode (met RAW optie), slow motion video tot 960 fps en een goede HDR modus. Kijk maar eens wat professionele fotografen ermee kunnen doen in filmpjes op Youtube.


Xiaomi Mi 9

Na de Mi Note 10 heeft de Xiaomi Mi 9 de beste smartphone camera te bieden. Hoewel de telefoon op het moment van schrijven nog net in de top 20 van Dxomark staat, is dat een zeer respectabele positie. De meeste smartphones in de top 20 zijn namelijk 1,5 tot 3 keer zo duur als de Xiaomi Mi 9. Ben je op zoek naar een goede camera in je telefoon? Dan is de Xiaomi Mi 9 een goed toestel. De camera is een 1/2 inch 48 MP lens waar uiteindelijk 12MP foto’s uitkomen met haarscherpe kwaliteit. De Mi 9 blinkt vooral uit in foto’s die overdag worden genomen.


Xiaomi’s telefoons worden steeds beter. Het is daarom mooi om te zien dat er ook veel aandacht wordt besteed aan de camera’s. Want tegenwoordig lopen we liever niet meer met zware spiegelreflex camera’s om onze nek. Deze vier toestellen zijn prima in staat om jouw foto’s van het scherm te laten knallen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo