De 5 beste draadloze opladers voor jouw Xiaomi toestel

Xiaomi Wireless Charger 20W

Een kabeltje hier, een kabeltje daar. Je huis verandert steeds meer in een verzamelplaats van kabels. Een draadloze oplader voor je Xiaomi toestel is dus geen overbodige luxe. Dit zijn de 5 beste die je kunt kopen.

Je Xiaomi toestel draadloos opladen

Draadloos opladen was tot voor kort nog een futuristische visie op de toekomst. Toch is de technologie al bruikbaar in enkele telefoons, waaronder de Xiaomi Mi 9. Dit toestel kun je geheel naar eigen keuze opladen, zowel met een kabel als draadloos. Er zijn alleen verschillende draadloze opladers voor smartphones te koop, die ook geschikt zijn voor de Mi 9 of andere Xiaomi toestellen. In dit artikel lees je daarom alles over de beste keuzes voor jouw smartphone.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

1. Xiaomi 20W Wireless Charger

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Uiteraard kon Xiaomi zelf niet achterblijven met het creƫren van een draadloze oplader. Zeker omdat de Xiaomi Mi 9 geschikt is voor deze vorm van opladen. De oplader heeft over het algemeen een maximale output van 10W, maar in combinatie met de Mi 9 kun je de telefoon met 20W opladen. Een flink verschil, waardoor deze draadloze oplader zeker geschikt is voor jouw Mi 9.


2. Anker Powerwave Charging Pad

Ook Anker heeft zich gestort op de markt van wireless charging. Deze oplaad pad van Anker is in staat om diverse toestellen op te laden, waaronder de Xiaomi Mi 9. De charging pad heeft verschillende standen van opladen, zodat ook toestellen met een kleinere oplaadcapaciteit draadloos opgeladen kunnen worden. De opties zijn 5W, 7,5W en 10W. Ondanks dat je met de Anker Powerwave Charging Pad dus geen 20W snelheden haalt met het draadloos opladen van de Mi 9, kun je bij dit merk wel van uitgaan dat je een kwalitatieve oplader in huis haalt.


3. Samsung Duos Wireless Charger

De Samsung Duos draadloze oplader is een unieke oplader in dit rijtje. Waarom? Omdat je namelijk twee toestellen tegelijk kunt opladen met deze draadloze lader. Er is een plek voor een toestel dat kan staan, en er is een plek voor een toestel dat horizontaal kan liggen. De maximale output van beide oplaadpunten is 7,5W en dat vermogen kan ook geleverd worden wanneer beide oplaadpunten in gebruik zijn. De materialen zijn antislip, waardoor je toestel altijd goed blijft liggen of staan.


4. Anker High-Speed Charging Stand

Anker komt maar liefst twee keer in dit rijtje voor, maar daar is een goede reden voor. Deze draadloze oplader is namelijk een bijzondere toevoeging aan de lijst. Dat heeft er onder andere mee te maken dat deze oplaad standaard is gemaakt met de gedachte dat je tijdens het draadloos opladen nog steeds gebruik kunt maken van je smartphone.

Dat kan overigens in twee standen, zowel portrait als landscape. Dat komt door het zogenaamde dual-coil design, waardoor er op twee manieren opgeladen kan worden. De oplader herkent de limieten van de smartphone die je eraan hangt en kiest dan zelf tussen 5W, 7,5W en 10W opladen.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

5. Seneo Wavelength Wireless Charger

De Seneo Wavelength Wireless Charger heeft een vorm die zeer overeenkomt met de Anker High Speeds Charging stand. De voordelen van die opladen zijn dus ook hier van toepassing. Vooral het kunnen gebruiken van de telefoon tijdens het opladen is handig. Bijvoorbeeld bij het kijken van een film.

De oplader is in staat om je smartphone met 7,5W en 10W snelheden op te laden. Daardoor is je telefoon voortaan lekker snel opgeladen. Is je telefoon daar niet geschikt voor, dan is dat geen probleem. Dan gebruikt de oplader slechts 5W.


Draadloos opladen is een technologie die we steeds vaker gaan zien in de toekomst. Nu zijn het de smartphones, maar straks misschien ook onze auto’s. Het gemak van een draadloze oplader en het niet hoeven zoeken van een kabeltje is nou eenmaal een zeer handige uitvinding.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo