Deze 5 apps kun je maar beter verwijderen als je om je smartphone geeft

Inmiddels zijn er miljoenen apps verkrijgbaar en velen hiervan bieden een toegevoegde waarde voor je smartphone. Maar er zijn ook apps die meer kwaad doen dan goed en wij hebben een lijstje van vijf apps gemaakt die je beter maar kunt verwijderen.

Apps verwijderen

Er zijn natuurlijk meerdere redenen waarom je apps zou moeten verwijderen. Sommige apps voegen simpelweg niets toe, anderen zijn een aanslag op onderdelen van je smartphone, zoals bijvoorbeeld je accu of databundel.

Je MOET niets verwijderen uiteraard, maar je smartphone (en wellicht ook je omgeving) vindt het prettiger als bepaalde apps er niet meer opstaan, hieronder het lijstje.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

1. Weer-apps

Weer-apps zijn vooral in Nederland erg populair. Het gesprek van de dag (in ieder geval bij casual talks) is natuurlijk het weer. Of het nu goed of slecht is, het is er altijd.

Er zijn dan ook veel verschillende weer-apps te vinden, maar één ding hebben ze gemeen: er wordt data gesynchroniseerd op de achtergrond. Dit zijn geen enorme hoeveelheden, maar doordat deze vaak verbinding maakt, kost dit ook steeds een beetje accu.

Door weer-apps te verwijderen, gaat de accu (iets) langer mee en verbruik je minder data. Als echte Nederland zul je de app waarschijnlijk niet verwijderen, maar zet dan in ieder geval de synchronisatie uit of op een groter interval, zodat de accuduur en data beperkt blijven.

2. Facebook

Tsja, Facebook. Veel mensen zeggen er geen fan te zijn, toch zitten met we met zijn allen massaal op Facebook elke dag. Het is bewezen dat dit één van de meest accuvretende apps is die je op een smartphone kunt hebben.

Daarnaast zorgt de Facebook-app er vaak voor dat toestellen trager worden, vooral als je niet meer het nieuwste model hebt. Dit zorgt voor veel frustratie, maar gelukkig zijn er ook de nodige alternatieven. Een steeds meer gekozen optie is om Facebook in de browser te gebruiken via een snelkoppeling op het homescreen. Handig!

Naast de accu en het dataverbruik is het natuurlijk ook wel zo prettig voor je directe omgeving als je wat minder op je telefoon zit, toch?

facebookmifans
Via: Pixabay.com

3. Anti-virus

Anti-virus-apps worden vaak als ‘noodzakelijk’ bestempeld op smartphones, maar met gezond verstand kom je ook al een heel eind.

In principe ben ik niet tegen op anti-virus-apps, alleen is de benadering niet altijd de juiste die gekozen wordt. Anti-virus-apps zijn hele zware apps die continu actief zijn en veel invloed hebben op de accu.

Let er sowieso altijd op dat je alleen apps uit de Play Store installeert, geen vreemde bijlages opent en simpelweg je gezond verstand gebruikt. Mocht je toch een virusscanner overwegen, pak dan alleen één van de gerenommeerde merken.

4. Standaard-browser

Vaak zien we op smartphones ook standaard-browsers geïnstalleerd staan. Deze gebruik je waarschijnlijk toch niet, vaak wordt er gekozen voor bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

Deze worden actief onderhouden en lekken worden snel gedicht. Dit is lang niet bij alle andere browsers het geval, daarom is het goed te bedenken welke browser je gebruikt.

Lees ook: 5 tips om je smartphone beter te beveiligen

5. ‘Opschoon’-apps

Er zijn veel apps in die Play Store die pretenderen je smartphone sneller te maken, op te schonen of in puur goud te veranderen.

Dat blijken niet altijd de juiste claims die gedaan worden en er zijn veel verhalen beschikbaar van ontwikkelaars die stiekem advertentie-kliks deden op de achtergrond of je data doorstuurden naar servers in China of rechtstreeks naar adverteerders.

Staat er een dergelijke app standaard op je smartphone, schakel hem uit. Heb je er één gedownload, verwijder hem dan direct!

Monstermifans
Via: Pixabay.com

Moet ik ze echt allemaal verwijderen?

Niets moet, echt niet. Maar het zijn wel apps die een negatieve invloed hebben op bijvoorbeeld de accuduur, dataverbruik en in sommige gevallen zelfs de levensduur van je smartphone.

Neem het lijstje door en bekijk welke apps je kunt missen en verwijder ze.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij