Xiaomi verlaagd prijs Mi 3 smartphone

Mi 3

Mi 3

Xiaomi heeft onlangs de prijs van de Mi 3 smartphone verlaagd. Daarmee wordt het ‘flagship’ model van de fabrikant wel heel erg aantrekkelijk, gezien de positieve prijs/kwaliteit verhouding.

Prijs verlaagd naar 1499 Yuan

In China kost de telefoon nu nog maar 1499 Yuan, een flinke daling vergeleken met de prijs tijdens de introductie, toen nog 1999 Yuan. Niet alleen in China daalde de prijs van de Mi 3, ook in andere landen mag een streep door de oude prijs. Zo is er in Singapore 40 Singapoorse Dollars afgegaan. In Maleisië, waar Xiaomi producten pas sinds kocht verkocht worden ging er ook RM120 af en werd de nieuwe prijs RM769.

Onvrede

Niet iedereen is blij met de prijsdaling, zeker niet kopers in Maleisië. Een paar weken geleden werden daar nog duizenden telefoons binnen luttele minuten verkocht voor de oude prijs van RM889. Omgerekend naar Euro’s scheelt het zo’n €27. Dat lijkt weinig, maar op een prijs van €203 is dat toch meer dan 10%.

Vaker prijsdalingen

Het is niet de eerste keer dat Xiaomi de prijs van de Mi 3 aanpast. Bij de lancering kostte de telefoon 1999 Yuan in China. Later werd de prijs aangepast naar 1799 Yuan en nu is de prijs dus verder gezakt naar 1499 Yuan.

Logisch

Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat de prijs van de Mi 3 langzaam naar beneden wordt bijgesteld. Het is bekend dat de Xioami Mi 4 de opvolger wordt van de Mi 3, en dit toestel zal het nieuwe paradepaardje van Xiaomi worden. Bovendien veroudert de Mi 3 ook steeds meer, en hoe ouder een product hoe meer de prijs wordt verlaagd.

Prijsverlaging in Nederland

Het is nog niet duidelijk of in Nederland de prijzen van de Mi 3 ook verlaagd zullen worden. In Nederland is nog geen officiële Xiaomi winkel en elke verkoper kan en mag dus zijn eigen prijs uitkiezen. Meer over het kopen van Xiaomi producten lees je op onze pagina Een Xiaomi kopen, wat zijn de beste mogelijkheden?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo