Volgende Xiaomi tablet heeft mogelijk Android én Windows via dual-boot

Volgende Xiaomi tablet mogelijk met dual-boot met Windows

Volgende Xiaomi tablet mogelijk met dual-boot met Windows

Xiaomi’s volgende tablet krijgt mogelijk een dual-boot mogelijkheid. Dat betekend dat gebruikers van de tablet twee verschillende besturingssystemen kunnen gebruiken. Momenteel heeft Xiaomi’s enige tablet, de Xiaomi Mi Pad, alleen Android als besturingssysteem. Andere geruchten duiden erop dat het mogelijk is om tijdens het bestellen aan te geven of je Windows of Android op de tablet geïnstalleerd wilt hebben.

Tablet met dual-boot

De eerste geruchten duiden op een opvolger van de Xiaomi Mi Pad met een dual-boot optie. De gebruiker kan dan kiezen met welk besturingssysteem opgestart moet worden. Beide systemen worden op de tablet geïnstalleerd, en kunnen direct gebruikt worden.

De dual-boot betreft waarschijnlijk Android en Windows. Zakelijke gebruikers kunnen op die manier hun tablet als tablet blijven gebruiken als ze met Android opstarten, en verder werken als ze Windows opstarten.

Kiezen bij het bestellen welk besturingssysteem geleverd moet worden

Het is ook mogelijk dat het mogelijk wordt om aan te geven met welk besturingssysteem de Xiaomi tablet geleverd moet worden. In dat geval wordt alleen het gekozen systeem geïnstalleerd, en gebruikers kunnen niet switchen.

Windows

Het is erg aannemelijk dat Windows op de tablet geïnstalleerd kan worden. Xiaomi werkt nu al samen met Microsoft. Microsoft is het bedrijf dat Windows bouwt, onderhoud en verkoopt. Huidige gebruikers van Xiaomi smartphones kunnen al Windows op hun telefoon installeren, maar het gaat niet om een dual-boot.

Xiaomi Mi Pad

De huidige Xiaomi Mi Pad is (volgens de tech-wereld) nodig aan vervanging toe. De huidige generatie werd in mei vorig jaar gelanceerd, een eeuwigheid geleden als het aan de journalisten ligt. De Xiaomi Mi Pad heeft een 7.9 inch scherm (er gaan ook geruchten dat de volgende generatie een 10 inch scherm krijgt.) De tablet heeft een NVIDIA Tegra K1 processor en 2GB werkgeheugen. Standaard heeft de tablet 16GB opslagcapaciteit, maar dat is uit te breiden met een micro SD-kaart.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo