Windows 10 binnenkort beschikbaar voor alle Xiaomi smartphones

Windows 10 binnenkort beschikbaar voor alle Xiaomi smartphones

Windows 10 binnenkort beschikbaar voor alle Xiaomi smartphones

Microsoft lanceerde afgelopen week Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van het bedrijf dat zowel op computer, tablets als smartphones werkt. Via Twitter maakte een werknemer van Microsoft bekend dat binnenkort alle Xiaomi smartphones en tablets Windows 10 kunnen draaien.

Windows 10 op Xiaomi smartphones installeren

Eerder was het voor een kleine groep Xiaomi Mi 4 gebruikers als mogelijk om Windows 10 op hun smartphone te installeren. Het ging echter om een beta, dus de software was nog niet 100% definitief. Via Twitter maakte Joe Belfiore, hoofd van Microsoft’s Windows-groep, bekend dat binnen enkele weken alle Xiaomi toestellen Windows 10 kunnen draaien.

Ook voor oudere Xiaomi apparaten

De kans is groot dat ook gebruikers van oudere Xiaomi toestellen Windows 10 kunnen installeren op hun telefoon. Microsoft heeft het besturingssysteem namelijk ook beschikbaar gemaakt voor oude Windows Phone toestellen, die 512mb (0,5gb) werkgeheugen hebben. Vrijwel alle Xiaomi smartphones en tablets hebben meer dan 1gb werkgeheugen, en moeten Windows 10 dus prima kunnen draaien.

Nieuwe strategie van Microsoft

Het aanbieden van Windows 10 op smartphones van andere merken lijkt een nieuwe strategie van Microsoft. Sinds de lancering van Windows Phone (de voorganger van Windows 10 voor smartphones) heeft Microsoft altijd achter gelegen op concurrenten als Apple (iOS) en Google (Android). Door de software beschikbaar te maken voor smartphones die normaal Android draaien, kunnen gebruikers kennis maken met het Windows 10-platform.

Interessant voor zakelijke gebruikers: gratis Word, Excel en Powerpoint.

Windows 10 is vooral interessant voor zakelijke smartphone gebruikers. Veel bedrijven gebruiken Microsoft producten, zoals Outlook voor mail en agenda, Word voor tekstverwerken en Excel om mee te rekenen. Een telefoon die Windows 10 draait is gemakkelijk aan te sluiten op deze bestaande toepassingen. Bovendien kun je gratis gebruik maken van Word, Powerpoint en Excel wanneer je de software download op je smartphone in plaats van Android.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo