Xiaomi Redmi Note 8 2021: de verbeterde versie

Xiaomi Redmi Note 8 2021

Xiaomi heeft recentelijk een nieuwe versie aangekondigd van de in 2019 gelanceerde Redmi Note 8. Deze telefoon wordt volgens Xiaomi gelanceerd om te vieren dat de Redmi Note 8 wereldwijd 25 miljoen keer is verkocht.

De Xiaomi Redmi Note 8

Deze smartphone versterkte de positie van Xiaomi op de budgetmarkt voor telefonie enorm. Daarnaast lanceerde Xiaomi ook de Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Xiaomi zette hierbij direct de aanval in op de destijds gelanceerde Samsung Galaxy Note 10. De Redmi Note 8 Pro versie is in vergelijking met de Note 8 natuurlijk uitgebreider. De belangrijkste verschillen tussen deze telefoons vind je hier. Beide toestellen kennen een heel aangename prijs van onder de 200 euro en veroverden daarmee een groot aandeel in de smartphonemarkt.

Xiaomi Redmi Note 8 2021

Details over de vernieuwde Redmi Note 8 2021

Xiaomi doet nog bijzonder weinig details uit de doeken. Het is daarnaast ook nog niet duidelijk of de vernieuwde versie van de Redmi Note 8 ook een Pro-variant zal krijgen.

Op basis van informatie via Android Authority en een Telegram-groep van Xiaomi UI die nog op geruchten berust zou de telefoon een IPS LCD scherm krijgen met een 120 Hz verversingssnelheid en Gorilla Glass 5 bescherming voor de voor- en achterkant. Daarnaast wordt de telefoon voorzien van een MediaTek Helio G85-processor. Deze processor kom je ook tegen bij de RedMi Note 9.

Er is een kleine notch voor de camera (13 MP selfie camera). De hoofdcamera is voorzien van een 48 MP AI quad-camera (hoofdcamera, ulta-wide, tele-marco en dieptesensor). De Redmi Note 8 wordt voor van 4 GB RAM en 64 of 128 GB opslaggeheugen. De telefoon wordt aangedreven door een 4000mAh batterij. Deze laat je snel op met de meegeleverde 22.5W snellader (18W snelladen).

Het besturingssysteem van deze Note 8 2021 zal voorzien zijn van MIUI 12.5 dat gebaseerd is op Android 11. Verder beschikt de telefoon over een 3.5mm koptelefoonaansluiting en Bluetooth 5.2.

Beschikbaarheid Redmi Note 8 2021

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de RedMi Note 8 2021 beschikbaar zal zijn in Nederland. Xiaomi kondigde wel aan de de Redmi Note 8 2021 in ieder geval ook in Europa zal verschijnen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo