Xiaomi lanceert Xiaomi Redmi Note 8 en 8 Pro met wereldprimeur

Nadat we eerder al een aankondiging van de aankondiging zagen was het vandaag zover. Xiaomi presenteerde de Xiaomi Redmi Note 8 en Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Deze laatste heeft een wereldprimeur.

Uiterlijk Xiaomi Note 8 (Pro)

De Xiaomi Redmi Note 8 heeft een Full HD LCD-scherm van 6,3 inch en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en ‘droomblauw’.

Xiaomi Redmi Note 8
De Xiaomi Redmi Note 8

De Pro-versie is uiteraard uitgebreider. Hier vinden we eveneens een Full HD LCD-scherm, maar dan van 6,53 inch. Het beeld lijkt zelfs groter door de zeer smalle bezels die gebruikt zijn. Aan de achterkant valt op dat de positie voor de viervoudige camera in het midden geplaatst is. Deze uitvoering is verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen en wit.

Specificaties Xiaomi Redmi Note 8 (Pro)

De Xiaomi Note 8 is uitgerust met de Snapdragon 665 processor. Qua geheugen heb je de keuze tussen 4GB RAM/64 GB ROM, 6GB RAM/64 GB ROM en 6GB RAM/128 GB ROM.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
De Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De Xiaomi Note 8 Pro heeft met de Helio G90T processor de eerste Helio-processor aan boord. Qua geheugen is de keuze hier óf 6 of 8 GB RAM werkgeheugen in combinatie met óf 64 of 128 GB opslagcapaciteit.

Camera’s en audio

De Xiaomi Redmi Note 8 is aan de achterkant voorzien van 4 camera’s. De 48 MP hoofdcamera, voorzien van Samsung ISOCELL GM2 sensor wordt ondersteund door een aparte sensor van 2 MP. Daarnaast bouwde men een 8 MP groothoeklens en 2 MP dieptesensor in. Aan de voorkant koos men voor een 13 MP selfiecamera.

Met een 64 MP hoofdcamera heeft de Pro-versie een wereldprimeur te pakken. Verder maakt zij voor de camera’s aan de achterkant gebruik van dezelfde ondersteuning als de reguliere variant. De selfiecamera is met 20 MP ook iets luxer uitgevoerd.

Overige kenmerken

De reguliere uitvoering is verder voorzien van een 4000 mAh batterij met 18W speed charging technologie. De pro-versie heeft een nog grotere batterij van 4500 mAh, die bovendien, wederom als eerste in de Redmi-serie voorzien is van vloeistofkoeling om oververhitting te voorkomen.

Beide toestellen zijn voorzien van 3,5 mm jack hoofdtelefoonaansluiting en vingerafdruksensor aan de achterzijde.

Xiaomi Redmi Note 8 (Pro) kopen

Op dit moment zijn de smartphones nog niet in de voorverkoop beschikbaar. Afhankelijk van de keuzes voor geheugen begint de verkoopprijs van de reguliere versie vanaf € 125,- en de pro-versie zal verkrijgbaar zijn vanaf € 175,-. Wat de prijzen in Nederland zullen worden is vooralsnog niet bekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo