Xiaomi presenteert eigen processor, Xiaomi Mi 5c en Redmi 4x

Xiaomi presenteert eigen processor, Xiaomi Mi 5c en Redmi 4x

Xiaomi presenteert eigen processor, Xiaomi Mi 5c en Redmi 4x

Er gingen al langer geruchten over, en nu blijkt dat het waar is. Xiaomi heeft namelijk haar eerste eigen processor uitgebracht. Daarnaast lanceerde het twee smartphones die deze nieuwe processor gebruiken: de Mi 5c en Redmi 4x.

Surge S1 processor

Ster van de show is de Surge S1-soc chip. Het is een 64 bit octacoreprocessor. De eerste vier kernen zijn 2,2GHz en de andere vier zijn 1,4GHz. Uit tests blijkt dat de processor sneller is dan de Snapdragon 625 processor. Als GPU, die op dezelfde chip gemonteerd is, wordt de Mali-T860 MP4 gebruikt. Deze GPU is een stuk zuiniger dan zijn voorganger. Naast snelheid is het grote voordeel van de Surge S1-processor volgens Xiaomi dat hij zo zuinig is.

Xiaomi Mi 5c

Naast de processor lanceerde Xiaomi twee telefoons, waarvan de Xiaomi Mi 5c de eerste is. De telefoon heeft hetzelfde scherm als zijn voorganger, de Xiaomi Mi 5s. Het gaat namelijk om een 5,15 inch scherm met een full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Mi 5c gebruikt de nieuwe Xiaomi Surge S1 chip.

Verder heeft de smartphone 3gb werkgeheugen en 64gb opslagcapaciteit. Naar alle waarschijnlijkheid kan er geen micro-SD kaart gebruikt worden in de Xiaomi Mi 5c.

Aan de achterkant is een 12 megapixel camera te vinden met een diafragma van f/2.2. Aan de voorkant kun je met een 8 megapixel camera foto’s maken. Onder het scherm is ook een vingerafdrukscanner te vinden, zodat je geen wachtwoorden meer in hoeft te voeren.

De Xiaomi Mi 5c zal deze maand in China uitkomen voor een prijs van 1500 Yuan, omgerekend €206. Wij raden u echter voorlopig af om de Xiaomi Mi 5c aan te schaffen. Dit omdat 3G en 4G nog niet in Europa werken. Dit is niet het geval voor alle andere Xiaomi telefoons.

Xiaomi Redmi 4x

Daarnaast lanceerde Xiaomi ook de Redmi 4x. Deze telefoon heeft een 5 inch scherm met HD kwaliteit. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 435 processor en je kunt kiezen uit 2gb of 3gb werkgeheugen. Daar hoort respectievelijk 16 of 32gb opslagcapaciteit bij.

Verder heeft de telefoon een grote batterij met een capaciteit van 4100 mAh. De telefoon zal te koop zijn voor 700 Yuan, omgerekend €96.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo