Xiaomi introduceert Mi Powerbank met 20000 mAh capaciteit

Xiaomi Mi Powerbank 20000

Xiaomi introduceert Mi Powerbank met 20000 mAh capaciteit

Xiaomi heeft vandaag een Xiaomi Mi Powerbank gepresenteerd met een capaciteit van 20000 mAh. Daarmee is de nieuwe powerbank de krachtigste van het bedrijf tot nu toe. Met deze capaciteit kan een smartphone zo’n zeven keer opgeladen worden, een tablet ongeveer drie keer. De powerbank gaat in China ongeveer 21 Euro kosten.

Xiaomi Mi Powerbank 20000 mAh

De nieuwe powerbank heeft dus een capaciteit van 20000 mAh. Dat is fors hoger dan de meeste powerbanks in Nederland te koop. Zo verkoopt de Hema een powerbank van 2000mAh. De nieuwe powerbank van Xiaomi is dus tien keer krachtiger, en kan zelfs Apple’s nieuwste laptop opladen. De nieuwe 20000 mAh versie heeft twee USB-poorten en kan twee apparaten tegelijkertijd opladen.

Lichter door nieuw ontwerp

De Xiaomi Mi Powerbank 20000 mAh heeft een nieuw ontwerp gekregen. Voorheen maakte Xiaomi haar powerbanks van aluminium, voor de nieuwe versie is plastic gekozen. Daardoor is de nieuwe versie lichter dan de 16000 mAh versie. Toch is het een flinke jongen: de mobiele oplader weegt 338 gram. De precieze afmetingen zijn 14,2 centimeter bij 7,3 centimeter bij 2,2 centimeter. Naast de twee USB-poorten en de micro USB oplader zijn vier lichtjes te vinden die aangeven of de Xiaomi Mi Powerbank nog opgeladen is.

Verkoop begint op 11 november

De Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh gaat in de verkoop op Singles Day, op 11 november. Die dag is een belangrijk verkoopevenement in China online, waarop alle webshops producten met hoge kortingen verkopen. Op deze dag worden vele verkooprecords verbroken, en sommige webshops verdienen tot 10% van hun jaaromzet op deze dag.

Te koop voor omgerekend €21

De Xiaomi Mi Powerbank 20000mAh gaat omgerekend €21 kosten in China. Of de Powerbank ook in de Europese Mi webwinkels verkocht gaat worden is onbekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo