Xiaomi Mi Powerbank, Xiaomi’s krachtige externe batterij

Niks vervelender dan een lege batterij, dacht ook Xiaomi. Daarom ontwikkelde het de Xiaomi Mi Powerbank, een van de eerste draagbare batterijen op de markt. Je laadt het apparaatje thuis op, en als je extra stroom nodig hebt voor je smartphone, tablet, camera of elk ander product dat op te laden is via een USB-aansluiting, sluit je de Xiaomi Mi Powerbank aan.

Xiaomi Mi Powerbank

Er zijn verschillende versies van de Xiaomi Mi Powerbank op de markt. De krachtigste is 20.000 mAh, gevolgd door een 16.000 mAh versie, een 10.400 mAh versie en een 5200 mAh versie. Een gemiddelde telefoon heeft een batterij van 3000 mAh, dus met de minst krachtige versie kun je je telefoon al bijna twee keer volledig ophalen.

De 20.000 mAh versie Xiaomi Mi Powerbank is niet alleen krachtiger, maar heeft ook een ander ontwerp. Alle andere Powerbanks zijn van aluminium gemaakt, de 20.000mAh versie is gemaakt van plastic. Daardoor is hij lichter dan de 16.000 mAh versie.

Gebruiken

Om de Xiaomi Mi Powerbank te gebruiken plug je de USB-kabel aan de ene kant in de USB-aansluiting in de Xiaomi Mi Powerbank, en de andere kant in je telefoon of tablet. Nadat je op de power-knop drukt begint het opladen. Aan de hand van de kleine witte op de zijkant zie je hoeveel energie er nog in de Xiaomi Mi Powerbank zit.

Mi PowerBank

Opladen van de Mi Powerbank

Wanneer de batterij van de Xiaomi Mi Powerbank leeg is, kun je deze gewoon weer opladen. Dat gaat via een Micro USB kabel, die je aan kunt sluiten op een USB oplader.

Veiligheid

De Mi Powerbank zit ook vol veiligheids-features. De aluminium buitenkant beschermt tegen hoge temperaturen, en verschillende componenten zorgen ervoor dat er geen kortsluiting ontstaat en dat het apparaatje automatisch stopt met laden als de batterij vol is om schade daaraan te voorkomen.

Gebruik

De Mi Powerbank wordt voor verkoop uitvoerig door Xiaomi getest. Daardoor kan het apparaatje een gewicht tot 50 kilogram aan, dus hij kan ook gewoon mee in je koffer zonder dat je je druk hoeft te maken.

Vergeleken met andere externe batterijen is de powerbank een koopje. Vooral vergeleken met de capaciteit van andere externe batterijen steekt de prijs van Xiaomi’s externe batterij er met kop en schouders bovenuit.

Xiaomi Powerbank 20.000 mAh (aanrader)

Xiaomi Powerbank 10.000 mAh


MiFans
Logo