Xiaomi Mi Headphone review: mooi ontwerp, uitstekend geluid

Xiaomi Mi Headphone review

Begin mei vroeg Gearbest of ik de Xiaomi Mi Headphone wilde testen. Mijn interesse was snel gewekt: Xiaomi is normaal altijd de goedkoopste, maar koos voor de Mi Headphone voor een hogere prijs (€67). In ruil daarvoor koop je een koptelefoon met ondersteuning voor veel beter HiFi geluid. Na anderhalve maand testen ben ik zeer onder de indruk van de Xiaomi Mi Headphone.

Geluid Xiaomi Mi Headphone

Het geluid van een koptelefoon is natuurlijk het belangrijkst. De Xiaomi Mi Headphone produceert in een woord fantastisch geluid. Klanken zijn helder, ook bij hoog volume. De bass is ook zeker niet mis, maar overheerst gelukkig niet. De headphone haalt alle tests op audiocheck.net ook met gemak.

De reden voor het goede geluid zijn de 50 millimeter grote drivers. De drivers zijn de speakers in de koptelefoon en ze zijn in dit geval 25% groter dan normaal, waardoor beter geluid mogelijk is. Wie een HiFi installatie heeft, of een telefoon die dit ondersteunt zoals de Xiaomi Mi Note kan genieten van nog beter geluid.

Xiaomi Mi Headphone

Ontwerp

Voor de Xiaomi Mi Headphone heeft Xiaomi gekozen voor een kleurencombinatie van goud, zwart en rood. Er is ook een wit met zilvere versie beschikbaar, maar deze wordt niet overal verkocht en is duurder. Bij de eerstgenoemde versie zijn de aluminium onderdelen goudgekleurd, het (nep)leer is zwart en de details, zoals stiksels, zijn rood. Ik was eerst bang dat het goud wat opvallend is, maar dit is niet het geval. Het goud neigt zelfs een beetje richting koper.

Bouwkwaliteit

De Xiaomi Mi Headphone is grotendeels gemaakt van aluminium. Hierdoor is de koptelefoon lekker stevig. Ook de plastic onderdelen voelen stevig aan. De kabel is gemaakt van stof die om de werkelijke kabel heen gedraaid is. Xiaomi heeft zelfs kleine ‘veertjes’ aan de uiteindes van de kabel toegevoegd om deze normaal zwakke punten te beschermen. Waar ik persoonlijk niet zo’n grote fan van ben is de kabel die aan beide kanten in de koptelefoon gestoken moet worden.

Xiaomi Mi Headphone aansluiting

Inklapbaar, dus makkelijk mee te nemen

De koptelefoon is inklapbaar en zo gemakkelijk mee te nemen. In de verpakking levert Xiaomi ook een reisverpakking van hard plastic. Verder vind je in de doos een hoop accessoires, zoals twee paar extra, andere, oorkussens en een vliegtuigadapter. Ook een converter naar 6,3 millimeter aansluiting is aanwezig, deze is verguld.

Xiaomi Mi Headphone accessoires

In de kabel van de Xiaomi Mi Headphone is een afstandsbediening en microfoon aanwezig. Hiermee kun je bellen, en met de knopjes bedien je de muziek of neem je een gesprek aan of eindigt hem.

Nadelen

Zoals ik eerder al noemde vind ik het persoonlijk jammer dat de geluidskabel aan beide kanten van de koptelefoon aangesloten moet worden, hoewel het wel went. Xiaomi’s koptelefoon bevat ook een active noise cancellation. Daarbij moet wel vermeld worden dat koptelefoons die deze feature hebben nog een stap duurder zijn, maar ik had verwacht dat Xiaomi dit wel zou proberen in te bouwen. Bijkomend voordeel: de Xiaomi Mi Headphone werkt volledig zonder batterijen.

Conclusie

Al met al ben ik erg tevreden met de Xiaomi Mi Headphone. Het geluid is fenomenaal en goed gebalanceerd. De koptelefoon is mooi ontworpen en erg stevig. De twee paar extra oorkussens die Xiaomi bij de koptelefoon levert zorgen ervoor dat iedereen de koptelefoon urenlang comfortabel kan gebruiken.

De Xiaomi Mi Headphone kan voor €67 besteld worden bij Gearbest.

Xiaomi Mi Headphone bekijken bij Gearbest

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo