Xiaomi Mi Box met Android TV: alles wat je moet weten (+ beste opties)

TV kijken wordt nog relaxter wanneer je een Android TV Box hebt. Xiaomi heeft daarvoor twee oplossingen op de Europese markt gebracht; de Xiaomi Mi Box 3 en de Mi Box S. Benieuwd waarin ze verschillen en overeenkomen? Je leest het hier.

Xiaomi Mi Box: overeenkomsten

Ben je al in het bezit van de Mi Box 3 en vraag je je af of de Mi Box S een upgrade waard is? Dan kun je waarschijnlijk nog wel even je geld in je zak houden. De overeenkomsten tussen de apparaten zijn namelijk in grote getale aanwezig.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Als eerste zijn beide TV boxen voorzien van dezelfde processor en 2GB RAM geheugen. Ook kunnen beide boxen 4K HDR beeldkwaliteit streamen en kun je gebruik maken van een voice assistant. Ook het aantal USB-aansluitingen en de plaatsing daarvan is hetzelfde. Maar, we kijken natuurlijk ook naar de punten waar beide boxen dan wél op verschillen. Lees ook onze review over de Mi Box S.


Xiaomi Mi Box 3
Mi Box 3 | Via: mi.com

Design

Wanneer je zowel de Mi Box 3 en de Mi Box S in je handen hebt, dan voel je direct dat de Mi Box S een stuk minder weegt. Ook is het formaat een stuk compacter en is de box helemaal plat. De Mi Box 3 heeft daarentegen een bolstaande bovenkant, waardoor je er moeilijk iets bovenop kunt leggen. De Mi Box S heeft in dit geval het voordeel, vooral vanwege het kleinere formaat en de vorm. Die maken het eenvoudiger om het apparaat in je interieur weg te werken.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Prestaties

De processor en het RAM geheugen zijn bij beide apparaten precies hetzelfde. Toch lijkt Xiaomi de Mi Box S iets beter afgesteld te hebben. Veel gebruikers merken namelijk op dat die TV Box net iets sneller reageert dan zijn voorganger. Wellicht heeft het te maken met de vernieuwde Android 8.1 versie de Mi Box S heeft, ten opzichte van het verouderde Android 8.0 in de Mi Box 3. Hoewel die snelheidswinst absoluut geen wereld van verschil maakt, is het wel een voordeel aan de kant van de Mi Box S.


Xiaomi Mi Box S
Mi Box S

Chromecast & Bluetooth

Op beide TV Boxen zit Google Chromecast ingebouwd. Dat zorgt ervoor dat je content van je mobiele apparaten kunt streamen op je televisie. Maar er zit wel een belangrijk verschil tussen de Xiaomi Mi Box 3 en de Mi Box S. Waar de Mi Box 3 voorzien is van een standaard Google Chromecast, is de Mi Box S voorzien van de Chromecast Ultra versie. Met die versie is het mogelijk om 4K video’s te streamen op je TV. Dat kan van pas komen wanneer je video’s wilt streamen van je mobiel.

Ook op het gebied van Bluetooth zit er een klein verschil in de boxen. De Mi Box 3 is namelijk voorzien van Bluetooth 4.0, waar de Mi box S gebruik maakt van Bluetooth 4.2. Die versie is iets stabieler en heeft een sterker signaal, waardoor het wisselen van kanalen iets sneller kan gaan bij de Xiaomi Mi Box S.


Android TV

Beide mediaspelers draaien op Android TV, een speciale versie van Android die geschikt is voor het grote scherm. Hiermee krijg je toegang tot duizenden apps en kun je uiteraard veel content streamen via de welbekende platformen zoals YouTube, Netflix, Videoland en anderen.

Er zit dus niet bijzonder veel verschil tussen de twee Mi Boxen van Xiaomi. Toch kan de upgrade naar de Mi Box S net handig zijn, vooral wanneer het streamen van 4K video’s voor jou erg belangrijk is. Ook scheelt het qua prijs weer niet zoveel geld, zodat je natuurlijk ook gewoon gelijk de betere Mi Box S kunt kopen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo