Xiaomi Mi Band 6 miljoen keer verkocht, 24.6% marktaandeel

Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi Band

Een medewerker van Xiaomi heeft bekend gemaakt dathet bedrijf tot en met 10 juli  6 miljoen exemplaren van de Xiaomi Mi Band verkocht heeft. Een onafhankelijk Amerikaans bedrijf dat zich bezig houdt met marktaandelen maakte bekend dat Xiaomi een marktaandeel van 24,6% heeft, en daarmee de een-na best verkopende wearable maakt.

Xiaomi Mi Band 6 miljoen keer verkocht

Een medewerker van de PR- en communicatieafdeling van Xiaomi maakte op 10 juni bekend dat het bedrijf ongeveer zes miljoen Mi Bands verkocht heeft. Op 13 april, de dag van het laatste openbare meetpunt, waren er pas vier miljoen Xiaomi wearables verkocht, in twee maanden zijn dus twee miljoen van de apparaatjes over de toonbank gegaan.

24,6% marktaandeel in wearable-markt

Volgens analyse-bureau IDC verkoopt Xiaomi op dit moment ongeveer 24,6% van alle wearables wereldwijd. Dat is opmerkelijk, want officieel kun je de Mi Band maar in een aantal landen kopen. Nederlanders en Belgen kunnen dat aan de hand van onze tips over het kopen van Xiaomi producten. Alleen Fitbit heeft een groter marktaandeel, 34,2%. Verwacht wordt wel dat de marktaandelen van Xiaomi en Fitbit zullen dalen nu Apple de Apple Watch heeft gelanceerd.

Marktaandeel Xiaomi Mi Band Fitbit wearable-markt

Populair door lange batterijduur, vele features en lage prijs: te koop vanaf €14

De Xiaomi Mi Band is waarschijnlijk om meerdere redenen zo populair. Als eerste heeft de Mi Band een batterijduur van 30 dagen, vergeleken met een week bij de meeste wearables van concurrenten. Daarnaast heeft de Xiaomi Mi Band veel extra features, zoals trillen wanneer je smartphone overgaat of je een sms ontvangt. Als laatste is de Xiaomi Mi Band erg goedkoop: je kunt hem al voor €14 inclusief verzendkosten via Banggood.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo