Xiaomi Mi band 3 vs Mi Band 2: dit zijn de verbeteringen

Xiaomi Mi Band 3

De Mi Band 2 was bij release in 2016 een ware sensatie en menig verkooprecord voor wearables sneuvelde.  Doordat er nooit updates zijn uitgebracht werd de roep om een betere fitnesstracker steeds sterker en Xiaomi gaf daar met de introductie van de Mi Band 3 gehoor aan. Toch is de Mi Band 2 nog steeds te koop, nu zelfs met sterke kortingen. Veel bezoekers stellen ons de vraag of ze nu beter voor de Mi Band 3 kunnen gaan of de aanbieding van de Mi Band 2 kunnen kiezen. Wij zetten de upgrades op een rij.

Mi Band 3 functie updates

Bij een fitness tracker is het natuurlijk het belangrijkste dat deze jouw prestaties optimaal meet. Op dit gebied heeft de Mi Band 3 dan ook een flink aantal updates gehad. Zo is deze nieuwe Band tot 50 meter waterdicht, waardoor je ook jouw prestaties tijdens watersport kunt meten. Daarnaast kun je op de Band instellen of je binnen of buiten rent, buiten fietst of wandelt, zo worden jouw prestaties nog nauwkeuriger gemeten. Daarbij kun je ook aangeven welke doelen je wilt bereiken. Zodra een doel bereikt is gaat de Band trillen.

Mi Band 3

Er zijn ook visuele verbeteringen in de Mi Band 3 aangebracht

Mi Band 3 gegevens update

Naast gegevens over jouw hartritmemeting en calorie-verbranding meet de Band 3 ook het aantal stappen dat je dagelijks zet (en de calorieën die je daarmee verbrandt). Ook kun je het jouw activiteiten (en verbranding) tijdens de slaap meten. Op deze manier maak je van de Band een personal trainer. Daarnaast kun je de Band zo instellen dat hij meldingen geeft bij belangrijke gebeurtenissen, gemiste oproepen, inkomende berichten en apps. Wanneer zich een ingestelde gebeurtenis voordoet gaat de Band vibreren, ook als jouw telefoon aanstaat.

Mi Band 3 ontwerpverbeteringen

Tot slot is de band van de Band ontworpen in huidvriendelijker materiaal en zorgt het OLED-scherm met touchscreen en automatische activering wanneer je de pols beweegt voor een beter ontwerp en meer gebruikscomfort. Hierdoor heb je meer gebruiksgemak als je gebruik maakt van de Mi Band 3 ten opzichte van zijn voorganger.

Conclusie

De Mi Band 2 presteert nog steeds goed voor basisfuncties en is prima geschikt om te testen of de Band iets voor jou is. Gezien het grote aantal uitbreidingen en het relatief kleine prijsverschil is de Mi Band 3 voor de moderne sporter echt aan te bevelen. Als je jouw keuze gemaakt hebt kun je de Mi Band 2 of Mi Band 3 direct bestellen.

[table id=7 /]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo