Xiaomi Mi A2: update Android 9 beschikbaar, probleem beveiligingspatch

De Xiaomi Mi A2 in diverse kleuren

De Xiaomi Mi A2 heeft inmiddels de beveiligingsupdate voor november ontvangen. Helaas blijken gebruikers problemen te ervaren. Daarnaast is ook de update naar Android 9.0 Pie beschikbaar. Wij zetten de zaken op een rij.

Beveiligingsupdate Xiaomi Mi A2 veroorzaakt bootloop

De Xiaomi Mi A2 was deze maand een van de eerste toestellen waarvoor de beveiligingsupdate van november beschikbaar kwam. Helaas bleken daar nogal wat bugs in te zitten. Hierop ontvingen gebruikers de afgelopen dagen een tweede versie. Hoewel de meeste problemen opgelost zijn, rapporteren gebruikers nog steeds zogenaamde ‘bootloops’.

De goudkleurige Xiaomi Mi A2 met update Android Pie 9

De Xiaomi Mi A2, stijlvol toestel met Android One en update Android Pie 9

Wat zijn bootloops?

Door bootloops blijft de telefoon continu uitschakelen en opnieuw opstarten. Tussendoor krijg je niet de ruimte om jouw telefoon te gebruiken. Dit probleem schijnt zich alleen voor te doen als de taal in het Nederlands is ingesteld. Gebruikers van Droidapp meldden inmiddels een oplossing. Deze is als volgt:

  • Verwijder de simkaart;
  • Start de telefoon op zonder simkaart;
  • Wijzig de taal in Engels;
  • Plaats de simkaart terug in de telefoon;
  • Haal de pincode van de simkaart;
  • Zet de taalinstellingen terug naar Nederlands

Een andere oplossing is natuurlijk om de beveiligingsupdate (nog) niet te installeren en te wachten op een volgende versie. Het risico daarvan is dat je de verbeteringen in beveiliging nog niet activeert. Deze overweging zal je dus zelf moeten maken.

Update Android Pie 9 uitgerold

Vandaag is Android ook begonnen om de update naar Pie 9 uit te rollen voor de Xiaomi Mi A2. Dit betekent dat je tal van nieuwe mogelijkheden krijgt. In dit artikel hebben we de mogelijkheden op een rij gezet. De update verschijnt als update vanzelf in jouw toestel. Niet alle toestellen krijgen de update op hetzelfde moment, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten.

Xiaomi Mi A2 kopen?

Met het Android One programma ben je verzekerd van minimaal 2 jaar lang gratis Android-updates en minimaal 3 jaar lang beveiligingsupdates. Wil jij dit toestel aanschaffen? In onderstaand tabel zie je de mogelijkheden met beste prijzen.

[table id=10 /]

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo