‘Xiaomi Mi 10 krijgt bizar goede camera’

De smartphone-camera wordt bij steeds meer telefoons een nummer één prioriteit. Ook Xiaomi lijkt zich nu officieel te willen meten met de beste smartphones. Sterker nog, het lijkt erop dat het bedrijf de beste smartphone camera ooit op een toestel gaat plaatsen.

Xiaomi Mi 10

De geruchten over de camera van de Xiaomi Mi 10 gaan al een tijdje rond. Maar hoe dichterbij de lancering in februari 2020 komt, hoe hoger de verwachtingen worden. Dat is natuurlijk ook logisch, want de smartphone camera’s van Xiaomi gingen van ronduit slecht naar behoorlijk goed in slechts enkele versies. Dat die stijgende lijn zich blijft doorzetten, is dus een logische verwachting.

5x optische zoom, 108 MP en 8K video

De Mi 10 gaat waarschijnlijk voorzien worden van een periscoop lens die tot 5x optisch kan inzoomen. Vervolgens kun je ook digitaal nog eens 50x inzoomen. Dat is een herkenbare feature, omdat dezelfde periscopische lens ook in de geroemde Huawei P30 Pro en OPPO Reno 10x Zoom is verwerkt. Aangezien die telefoons beide erg hoog scoren bij diverse smartphone camera tests, komt Xiaomi daar met de Mi 10 waarschijnlijk ook direct bij in de buurt.

Xiaomi Mi 9
Via mi.com | De Mi 9 heeft een lens met 48 MP

Maar dan is er nog een andere feature die de camera’s van Xiaomi hoogstwaarschijnlijk gaan krijgen. Een 108 MP cameralens, gemaakt door Samsung. Die cameralens verscheen al eerder op de 2.800 dollar kostende Mi Mix Alpha concept phone van Xiaomi. De Mi 10 is waarschijnlijk de eerste Xiaomi smartphone die deze lens gaat krijgen. De laatste optie is de mogelijkheid om video’s op te nemen in 8K videokwaliteit. Dat is natuurlijk voor een smartphone ook een unieke ontwikkeling.

Het is te hopen dat de Mi 10 al deze specificaties ook daadwerkelijk gaat laten zien bij de lancering in februari. Het zal dan namelijk niet lang meer duren voordat ook de telefoons van Xiaomi in de top 10 beste smartphone camera’s te zien zullen zijn.

Via: Notebookcheck

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!

1 Reactie
  1. Hoe zit het met de beveiliging updates op de Xiaomi smartphones en de reguliere updates?

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 keer per week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!