Xiaomi Mi Mix Alpha: futuristische smartphone met voor en achter scherm

Vandaag presenteerde Xiaomi in China de Xiaomi Mi Mix Alpha. De eerste smartphone met scherm rondom van Xiaomi is in meerdere opzichten een belevenis.

Xiaomi haalde eerst al de wereldpers met een prototype van een opvouwbare smartphone met de beeldscherm aan de buitenkant van het toestel. Nu heeft men de technologie, weliswaar niet vouwbaar, toegepast in de Xiaomi Mi Mix Alpha.

De Xiaomi Mi Mix Alpha met 180 procent  screen to body.
De Xiaomi Mi Mix Alpha met 180 procent screen to body ratio.

Uiterlijke kenmerken Xiaomi Mi Mix Alpha

Het beeldscherm loopt om de buitenkant van het toestel en daarmee ontstaat een bizarre 180 procent screen-to-body ratio. Het enige deel van het toestel dat niet bestaat uit beeldscherm is de titanium omlijsting. Daarnaast is de camera van liefst 108 MP voorzien van saffier glas.

Oclean Z1 slimme tandenborstel (TIP)
€ 36,52 € 50
Verlopen

Alle overige delen van het scherm zijn van een specifiek ontwikkeld materiaal, waarbij de hoeken extra verstevigd zijn. De keuze voor dit ontwerp houdt ook in dat allerlei zaken, zoals de vingerafdrukscanner en het geluid via innovatieve techniek in het toestel verwerkt zijn.

Technische specificaties van een revolutie

Met Snapdragon 855+ processor, 12GB ram werkgeheugen en 512GB opslagcapaciteit kun je alle bewerkingen op het toestel uitvoeren. De krachtige 4050 mAh batterij met liefst 40W snellaad-technologie is daarbij jouw back-up om altijd verder te kunnen gaan.

Opvallende camera’s

Naast het indrukwekkende beeldscherm zien we op de grote bezel een drievoudig camerasysteem. De hoofdcamera is liefst 108 MP en deze wordt ondersteund door een 20 MP groothoeklens en 12 MP telelens. Een van de gevolgen van dit revolutionaire beeldscherm is dat een selfiecamera niet nodig is aangezien je jezelf aan de achterkant van de smartphone nu ook ziet.

Een voortreffelijke kwaliteit foto’s en video’s spreekt dan ook haast voor zich.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Xiaomi Mi Mix Alpha: premium in alle opzichten

Waar Xiaomi meestal premium kwaliteit levert voor een budgetprijs is dat deze keer anders. Het bedrijf noemt deze spartphone zelf nog een “concept phone”. Daarmee zal de smartphone, in kleine oplages vanaf december in China te koop zijn. De prijs ligt dan rond omgerekend € 2.500,- en dat is opvallend kostbaar. Of deze smartphone ook buiten China verkocht wordt is niet bekend.

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!