Xiaomi lanceert Xiaomi Mi CC 9 lijn voor de selfie-generatie

xiaomi mi cc 9 blauw

Met het nieuwe submerk CC (dat staat voor Colorful and Creative) mikt Xiaomi op de jeugd die verzot is op selfies. Inmiddels zijn de eerste 3 smartphones, de CC 9, Xioami Mi CC 9e en Xiaomi MI CC 9 Meitu edition gelanceerd. Wij zetten de belangrijkste feiten op een rij.

Wat is Xiaomi Mi CC?

Meitu was een bedrijf dat gespecialiseerd was in de optimalisatie van camera’s in smartphones tot het begin vorig jaar werd gekocht door Xiaomi. Na die tijd werd het stil, maar vorige maand werd duidelijk wat de plannen van Xiaomi met het merk waren. Men kondigde namelijk een nieuw submerk voor de ‘selfie-minnende’ jeugd aan.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Het Meitu team was inmiddels ingedeeld bij deze nieuwe divisie. Inmiddels heeft de lancering plaats gevonden en kunnen we je meer vertellen.

De Xiaomi Mi CC 9

De Xiaomi Mi CC 9 is de basis van de nieuwe lijn. Aangezien men vol inzet op selfies en camera-gebruik waren de verwachtingen hoog gespannen. Met een triple-camera aan de achterkant van het toestel, bestaande uit een 48 MP hoofdcamera, 8 MP groothoeklens en 2 MP dieptesensor en een 32 MP selfiecamera aan de voorkant worden die ingelost. De overige productspecificaties zijn interessant en ook het uiterlijk spreekt aan.

xiaomi mi cc 9 beste deals

Xiaomi Mi CC 9e

Naast de reguliere versie bracht men tegelijk met de 9e een budgetversie uit. Dit merk je aan de iets lichtere (Snapdragon 665 in plaats van Snapdragon 710) processor en het iets lagere geheugen. Waar je bij de reguliere editie kunt kiezen uit 6 GB RAM met 64 of 128 GB ROM opslagcapaciteit kun je voor de 93 ook kiezen voor 4 GB RAM werkgeheugen met 64 GB ROM opslagcapaciteit.

Verder valt op dat het toestel zelf ook iets kleiner is. Het beeldscherm is dan ook Full HD AMOLED touchscreen beeldscherm is met 6,01 inch dan ook iets kleiner dan de 6,38 inch van de reguliere uitvoering. Dit zie je overigens pas wanneer je het toestel in jouw handen hebt, want op de foto lijkt er door dezelfde verhoudingen weinig verschil.

Xiaomi Mi CC 9 Meitu edition

Naast de lichtere versie komt er, zoals we inmiddels van Xiaomi gewend zijn, ook een uitgebreidere versie op de markt. In dit geval is die uitgebreide versie een eerbetoon naar de makers van de camera-technologie. De Xiaomi Mi CC 9 Meitu editie verschilt qua uiterlijk niet van de reguliere editie. Ook de meeste specificaties zijn hetzelfde gebleven. Het Meitu-team heeft zich vooral uitgeleefd op de camera-eigenschappen. Zo vermelden de specificaties onder meer AI ondersteuning bij slechte belichting, film-camera-instellingen en andere filters om foto’s te optimaliseren. Daarnaast is voor deze versie een speciale parelmoer-witte kleur beschikbaar.

Xiaomi Mi cc 9 Meitu Edition
Xiaomi Mi cc 9 Meitu Edition

Deze smartphone kopen?

Op dit moment zijn de diverse uitvoeringen alleen in China te koop. Of en onder welke naam deze smartphones internationaal worden uitgebracht is nog niet bekend.

Bron: Firstpost en GSMArena

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo