Xiaomi Mi CC: het nieuwe submerk voor de jeugd

Xiaomi-mi-cc

Xiaomi zet een nieuw submerk op. Xiaomi CC (waarbij CC voor Colorful and Creative staat) richt zich op de jeugd. Wij zetten de achtergrond op een rij en vertellen je iets over de eerste twee releases, de Xiaomi Mi CC 9 en Xiaomi Mi CC 9e.

De Xiaomi Mi CC?

Inderdaad, nadat Xiaomi eerder besloot de Pocophone verder te laten gaan door de K-serie en met de Xiaomi Redmi K20 en Xiaomi Redmi K20 Pro direct haar reputatie afgaf kondigde topman Lei Jun vorige week weer een serie nieuwe smartphones aan, de Xiaomi CC. Deze variant richt zich met kleurrijke en creatieve concepten vooral op de jeugd.

Xiaomi Mi CC 9 'little fairy'
De Xiaomi Mi CC 9 ‘little fairy’.

Meitu-team verder onder de naam Chic & Cool 90

Nadat Xiaomi vorig jaar het bedrijf Meitu had overgenomen werd het wat stil. Nu is duidelijk waar de overname voor te doen was. De camera-specialisten gaan zich richten op deze nieuwe lijn. De aanduiding 90 geeft aan dat alle medewerkers in de jaren ’90 geboren zijn.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Daarmee is volgens Xiaomi de creativiteit van het team en connectie met de jeugd van tegenwoordig gegarandeerd. Wanneer we de eerste toetstellen in Nederland kunnen zien is nog niet bekend. Wel weten we dat de eerste twee toestellen op punt van lanceren staan. De eerste twee modellen komen eraan.

Wat verwachten we van de Xiaomi Mi CC 9

Over ‘de 9’ is nog niet veel meer bekend dan wat we op bovenstaande foto zien. De uitklapbare camera lijkt wel wat op de oplossing die we op Asus-telefoons zien. Afgaande op de kleurstelling lijkt deze vooral op de (jonge)dames gericht. Verder verwacht men een 48 MP hoofdcamera en Snapdragon 720-processor.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Wat verwachten we van de Xiaomi Mi CC 9e?

De 9e lijkt naar verwachting qua uiterlijk op de Xiaomi Mi 9. De specificaties verschillen wel iets, zo verwacht men voor deze cc en AMOLED FHD+ beeldscherm van liefst 6,39 inch met druppelvormige notch en in-display vingerafdrukscanner. De cameravoering is indrukwekkend met een 48 MP-camera aan de achterzijde en 32MP-camara aan de voorkant. Ook zou deze uitvoering voorzien zijn van telelens, groothoeklens en diverse optimalisatietechnieken.

Hoewel de lancering al wel is aangekondigd lijkt deze nog niet te hebben plaatsgevonden. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Bron: gizchina.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo