Xiaomi lanceert Xiaomi Mi AirDots pro, de goedkope AirPods look-a-like

Xiaomi Mi AirDots Pro render

Vorig jaar lanceerde Xiaomi de AirDots. Deze draadloze bluetooth koptelefoon had al veel weg van Apple’s AirPods, maar nu kondigt Xiaomi de Xiaomi Mi AirDots Pro aan. Deze zijn nagenoeg identiek aan de AirPods met de prijs als kenmerkend verschil.

Xiaomi Mi AirDots Pro

Na de lancering van de Xiaomi Mi AirDots komt de Chinese telecomreus nu met de Xiaomi Mi AirDots Pro. Deze draadloze bluetooth koptelefoon bestaat uit twee onafhankelijk te besturen ‘oortjes’ die door middel van bluetooth het geluid ontvangen.

De Xiaomi Mi Airdots Pro in etui

De Xiaomi Mi Airdots Pro in case

Xiaomi Mi AirDots Pro specs

De oortjes wegen slechts 5,8 gram per stuk en zijn conform IPX4-kwalificaties waterdicht. Ze zijn te gebruiken met ieder Android- of iOS apparaat dat bluetooth ondersteunt. De twee oortjes zijn gezamenlijk te gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om slechts 1 oortje te gebruiken of de oortjes te delen met een vriend(in) om samen naar jullie favoriete nummer te luisteren.

Techniek Xiaomi Mi AirDots Pro

Voor een optimale geluidskwaliteit zijn de beide oortjes voorzien van een 7mm flexibele diafragma-ring die met titanium is gecoat om vervorming van het geluid te voorkomen. Daarnaast kun je genieten van ANC geluidsonderdrukking, zodat achtergrondgeluiden worden geneutraliseerd en je nog beter naar jouw favoriete muziek of gesprekspartner bij een telefoongesprek kunt luisteren.

Bedienen en accuduur

De beide oortjes zijn voorzien van touch control, zodat je makkelijk op zoek kunt naar jouw favoriete nummer, een telefoontje aan kunt nemen of een spraakassistent kunt gebruiken. Uiteraard zijn de oortjes zelf voorzien van een beschermende laag. Je geniet dus van maximaal draagcomfort en bescherming van jouw oren.

Om batterijverbruik te besparen gaan de oortjes, wanneer je ze uitgedaan hebt, na een standby-periode van een half uur, automatisch uit. Het opladen is volgens Xiaomi binnen een uur gebeurd. Met volle batterij kun je (afhankelijk van gebruik) weer tot 10 uur draadloos genieten.

Nu zijn de looks, functies en naam bijna gelijk aan de AirPods van Apple, maar… De prijs is wel heel anders.

Xiaomi Mi AirDots Pro kopen?

De Xiaomi Mi AirDots Pro worden vanaf 11 januari verkocht bij de bekende webwinkels zoals Gearbest, AliExpress en Banggood Uiteraard kun je hier de reguliere Xiaomi Mi AirDots ook bestellen die nog net iets goedkoper zijn. Omgerekend is de prijs iets meer dan 50 euro, hetgeen overeen komt met 399 Yuan. Hou er rekening mee dat er ze in het begin wat duurder zullen zijn door schaarste en een grote vraag.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo