Windows 10 voor Xiaomi Mi 4 op 1 juni beschikbaar

Microsoft Windows Xiaomi Mi 4

In maart gaf Xiaomi Microsoft toestemming om een versie van Windows 10 te maken die op de Xiaomi Mi 4 als besturingssysteem gebruikt kan worden. Vandaag werd bekend dat Xiaomi Mi 4 gebruikers vanaf 1 juni Windows 10 kunnen downloaden voor hun telefoon. Vooraf registreren is wel verplicht.

Windows 10 op Xiaomi Mi 4

In maart werd bekend dat Microsoft een versie van Windows zou maken die geschikt is voor de Xiaomi Mi 4. Het idee van Microsoft is dat gebruikers hierdoor kennis kunnen maken met het besturingssysteem en later de overstap maken naar Windows. Ook voor Xiaomi gebruikers die geen plannen hebben om over te stappen is dit echter handig: zo installeert Microsoft gratis Word, Excel en Powerpoint bij Windows 10 en kun je dus onderweg nog werken.

Windows 10 is het eerste besturingssysteem van Microsoft dat echt universeel is. Windows 10 wordt zo gebouwd dat op je computer, smartphone en tablet exact hetzelfde systeem staat, en je dus gemakkelijk kunt overstappen van computer naar smartphone of tablet, of andersom.

Registeren verplicht

Registreren is verplicht om op 1 juni Microsoft 10 te kunnen installeren op je Xiaomi Mi 4 toestel. Dat kan via deze website. Het inschrijfformulier is alleen in het Chinees beschikbaar, maar wie gebruik maakt van Chrome kan de website automatisch laten vertalen naar het Engels. Ook heb je een Tencent QQ account nodig, zodat Microsoft eventueel kan overleggen tijdens eventuele problemen. Tencent QQ is momenteel een van de populairste chat-apps in China. Of Windows 10 ook beschikbaar komt op andere Xiaomi toestellen, zoals de Xiaomi Mi Pad, Xiaomi Mi 3 en Xiaomi Mi Note is nog onbekend.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij