Wall Street Journal: “Xiaomi is nu $45 miljard waard”

Wall Street Journal

Wall Street Journal

Volgens de Wall Street Journal, een van de belangrijkste financiële kranten van Amerika, is Xiaomi vanaf vandaag meer dan 45 miljard Dollar waard. Dat komt door een nieuwe, enorme investering waardoor de aandelen van het bedrijf meer waard zijn geworden.

Investering

Volgens de Wall Street Journal gaat het om een investering van meer dan een miljard door een buitenstaand bedrijf, namelijk All-Stars Investment. Andere partijen die meedoen zijn het Russische DST Global en het Singaporeose GIC. Beide partijen hadden al aandelen in Xiaomi. Ook Alibaba, een van de grootste Aziatische webwinkels doet mee in de investeringsronde.

Wall Street Journal

Volgens de Wall Street Journal is het onduidelijk om hoeveel aandelen het exact gaat. Ook is er nog geen officiële bevestiging. Omdat het nieuws uit de Wall Street Journal komt, wat over het algemeen een betrouwbare krant is, is er reden genoeg om aan te nemen dat het nieuws waar is.

Meer waard dan Uber

Door de investering is Xiaomi straks meer dan 45 miljard Dollar waard. Dat is meer dan taxiplatform Uber, dat sinds afgelopen maand ongeveer 41 miljard Dollar waard is. Dat Xiaomi nu 45 miljard Dollar waard is toont de enorme groei van het bedrijf: in augustus 2013, net iets meer dan een jaar geleden, was het bedrijf ‘slechts’ 10 miljard Dollar waard. Ook nam Xiaomi begin dit jaar de koppositie van Samsung over in het aan verkochte telefoons in China.

Uitbreiding naar Nederland

Het geld wat een investering als deze oplevert wordt vaak gebruikt om het bedrijf uit te breiden. Aangezien een miljard Dollar heel veel geld is, kan er gedacht worden dat een van de mogelijkheden van het doel van het geld verdere uitbreiding is. En dan staat Nederland al heel snel op het lijstje, aangezien Xiaomi’s concurrent Oneplus One hier al verkocht wordt, en omdat Nederlanders momenteel al veel Chinese smartphones importeren.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo