Specificaties en prijs Xiaomi Redmi 5 gelekt

redmi4

Na het enorme succes van de Xiaomi Redmi 4 lijkt het er nu op dat Xiaomi binnenkort al met een opvolger komt. Er gaan een aantal geruchten en gelekte afbeeldingen rond die ons meer vertellen over de vermoedelijke specificaties en prijs van de Redmi 5.

Redmi is Xiaomi’s budget-serie, maar deze titel past eigenlijk niet meer. De Redmi-telefoons zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot telefoons met waanzinnige specificaties. Toch worden ze verkocht voor een uitzonderlijk lage prijs, wat de serie erg populair maakt.

Specificaties

Als we de geruchten mogen geloven heeft de nieuwe telefoon uit de Redmi-serie ook weer geweldige specificaties. De Redmi 5 wordt waarschijnlijk in twee versies uitgebracht, een met een Snapdragon 625 processor en een met een Snapdragon 630 processor. De versie met de Snapdragon 625 heeft 3gb RAM-geheugen en 16 of 32gb aan opslagruimte. De andere versie, die met de Snapdragon 630, is in drie uitvoeringen te verkrijgen. Er zijn twee uitvoeringen met 32gb opslagruimte, waarvan er een 3gb RAM-geheugen heeft en een 4gb. De derde uitvoering heeft 4gb aan RAM-geheugen en 64gb opslagruimte.

Het uiterlijk van de telefoon zal volgens de gelekte foto’s niet al te veel veranderen: de Redmi 5 krijgt waarschijnlijk net als zijn voorganger een strakke metalen behuizing. Het scherm zal wel een upgrade ondergaan, dit wordt namelijk een 5 inch Full-HD scherm. De standaardversie van de Redmi 4 heeft nog een resolutie van 1280 x 720 pixels. De telefoon krijgt een 16MP camera aan de achterkant en een 5MP camera aan de voorkant.

Verder zal de Redmi 5 weer erg gunstig geprijsd zijn. De prijs van de smartphone zal afhankelijk van de versie variëren tussen $125 en $190.

Als de geruchten kloppen zal Xiaomi met de Redmi 5 dus weer een topmodel neerzetten. De telefoon zal worden voorzien van krachtige hardware en strak design, en dat voor een verbluffend lage prijs.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo