Xiaomi Redmi 4: luxe features voor budget prijs

Xiaomi Redmi 4

Iedereen die Xiaomi kent weet dat de Redmi-serie een waar fenomeen is. De Redmi toestellen combineren een strak design met krachtige hardware en dat voor een opvallend lage prijs. Met de Xiaomi Redmi 4 zet Xiaomi weer een toptoestel neer. De telefoon is beschikbaar in een standaard versie en een wat krachtigere ‘high’-editie.

Design Xiaomi Redmi 4

Beide versies van de Xiaomi Redmi 4 worden omhuld door een gelikt uitziende metalen behuizing. Het metaal heeft wel 30 stappen ondergaan om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Het is onder andere met met een computer gesneden, gezandstraald en gepolijst. Dit proces zorgt voor een goede grip en extra bescherming van de interne onderdelen.

Geavanceerd energiebeheer

De smartphone komt met een indrukwekkende 4100 mAh batterij. Deze zorgt voor voldoende power om naar hartelust de hele dag met het toestel te spelen. De MIUI 8 software zorgt ervoor dat de energie efficiënt wordt gebruikt, door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat achtergrond applicaties niet zomaar opstarten. Ook de processor draagt bij aan het efficiënt opereren van de smartphone. Bij de standaard editie is dit een Snapdragon 430 chipset en bij de high-versie een 64 bit Snapdragon 625 octa-core processor. Hoewel de Snapdragon 625 natuurlijk betere prestaties levert, is de 430 ook snel genoeg om alledaagse apps aan te kunnen, maar ook games.

Camera’s

Om alle belangrijke momenten vast te leggen is de Xiaomi Redmi 4 voorzien van “fast focusing” technologie, waarmee binnen milliseconden scherpgesteld kan worden. Beide modellen hebben een hoofdcamera met een 16 megapixel lens en een 5 megapixel selfiecamera. Met een lensopening van f/2.2 maak je ook in het donker de mooiste foto’s. Met de voorste camera kunnen videobeelden van 720 pixels in HD kwaliteit worden opgenomen. Ook kan tijdens het gebruik van de camera gekozen worden uit verschillende filters en beauty opties.

xiaomi-redmi-4

Levendig 5 inch display

Onderzoek laat zien dat we elke dag meer dan een uur naar onze telefoons staren. Daarom zijn de grootte en helderheid van een display erg belangrijk. Xiaomi heeft ervoor gezorgd dat kijken naar het Redmi 4 display niet vermoeiend is en fijn aanvoelt. De standaard Redmi 4 heeft een 5 inch HD display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Bij de high editie heeft het display een update gekregen naar een 5 inch full HD IPS scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Beide schermen leveren een gedetailleerd en helder beeld, welke er vanuit elke hoek goed uitziet.

Specificaties

Natuurlijk heeft de Xiaomi Redmi 4 ook een vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich onder de camera aan de achterkant. De scanner ontgrendelt niet alleen het toestel, maar kan ook gebruikt worden om privé bestanden afgeschermd te houden voor nieuwsgierige ogen. We zien verder bij de RAM capaciteit en interne opslag weer een verschil tussen de twee modellen. Bij het standaardmodel wordt 2GB RAM gecombineerd met 16GB interne opslag. Wie kiest voor het meer krachtige model krijgt 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Beide toestellen draaien op MIUI 8.0, welke is gebaseerd op Android 6.0.1 Marshmallow.

Prijs

Zoals gezegd is de Xiaomi Redmi 4 te koop voor een belachelijk lage prijs. Bij Gearbest is de standaard editie te koop voor ongeveer €130, terwijl de high editie iets duurder is met 160 euro.

MiFans
Logo