MIUI 12 officieel gelanceerd: dit is alles wat je moet weten

MIUI 12

Het is zover. MIUI 12 is officieel gelanceerd voor de globale markt van Xiaomi-gebruikers. Maar wat kunnen we nu allemaal écht verwachten van deze nieuwe interface?

Nog meer privacybescherming

Xiaomi zet met MIUI 12 volledig in op het maximaliseren van de privacy van gebruikers. Zo krijg je met MIUI 12 veel meer inzicht in welke data verschillende apps verzamelen, en kun je daar zelf ook een stokje voor steken.

Daarbij kun je denken aan de microfoon, locatie en camera, die soms door apps op de achtergrond worden gebruikt. Hiermee gaat Xiaomi nog een stap verder dan het al redelijk strikte Android besturingssysteem.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Een andere nieuwe optie is het verwijderen van de locatiegegevens en metagegevens die aan een foto worden gehangen. Dit kan gedaan worden voordat de afbeelding verzonden wordt, zodat je minder snel te traceren bent.

Lees ook: dit zijn de coolste features van MIUI 12


Grafisch compleet anders

Ook op het grafische gebied pakt Xiaomi uit met MIUI 12. Door het gehele besturingssysteem worden kleine aanpassingen gemaakt die het switchen tussen apps mooier en soepeler maken, wat mede te danken is aan de Mi Render Engine en de Mi Physics Engine.

Het doel van deze grafische aanpassingen is om gegevens intuïtiever te kunnen waarnemen en realistische visualisaties te kunnen tonen op het scherm.

Daarnaast is het met MIUI 12 een stuk eenvoudiger om de telefoon te personaliseren. Zo heeft Xiaomi een groot aantal visualisaties en afbeeldingen van NASA. Die kan je gebruiken voor je Always On-Display. De afbeeldingen zijn onder andere van de aarde en van de planeet Mars.

MIUI 12
Via: miui.com

Overige functies

Maar hier houdt het nog niet op voor MIUI 12. Want de nieuwe functies zijn in grote getale aanwezig. Zo kun je onder andere ook rekenen op de volgende features.

Zwevende vensters
Moet jij steeds switchen tussen verschillende apps om gegevens over te nemen? Bij MIUI 12 is dat niet meer nodig. Je kunt net als op een desktop computer meerdere tabjes openen op een verkleind (zwevend) scherm. Hierdoor kun je dus een stuk beter multitasken.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Screencasting
Hoewel deze functie niet nieuw is, heeft Xiaomi hem in MIUI 12 wel een stuk verbeterd. Je kunt nu met één druk op de knop je documenten, video’s, foto’s of andere media delen op een ander scherm door te casten. Ook past de bovenstaande optie van multitasken hier goed bij.

Ultra batterijbesparing
Nog langer met je telefoon doen? Met de Ultra Bespaaroptie is het mogelijk om het stroomverbruik van energieslurpende apps te minimaliseren en alleen stroom te geven aan apps die je nodig hebt. Zo kan je nog wel blijven internetten en bellen, maar wordt de rest gewoon uitgeschakeld.

Dark Mode
Ja, hij is er. De nieuwe en lang verwachtte Dark Mode van MIUI 12. Xiaomi heeft er alles aan gedaan om de achtergronden van het systeem zo donker mogelijk te maken. Een coole optie is de mogelijkheid om de achtergrond van het scherm aan te passen aan het omgevingslicht.

App Drawer
Heb je een overvol startscherm? Met de App Drawer, die we als eerst zagen bij Poco, kun je alle apps in één keer in een ‘app laatje’ stoppen. Zo ruim je in één klik je hele telefoon op.

Wanneer wordt MIUI 12 uitgerold?

De verwachting is dat MIUI 12 vanaf juni begint met de uitrol. Dat gaat niet direct over alle toestellen. Zoals het er nu uitziet, krijgen de volgende toestellen als eerste de update:

Mi 9 / Mi 9T / Mi 9T Pro / Redmi K20 / Redmi K20 Pro

De overige modellen die je hieronder ziet, krijgen vervolgens in een niet nader verklaarde volgorde de update. Maar de verwachting is dat dit in de weken na de eerste updates zal plaatsvinden.

Welke telefoons komen in aanmerking voor MIUI 12?

Hieronder zie je alle telefoons die op dit moment in aanmerking komen voor de MIUI 12 update. Het is niet duidelijk of er later nog meer toestellen in aanmerking gaan komen voor de update.

Mi 9 / Mi 9T / Mi 9T Pro / Redmi K20 / Redmi K20 Pro /

Redmi Note 7 / Redmi Note 7 Pro / Redmi Note 8 Pro / Redmi Note 9 /
POCOPHONE F1 / POCO F1 / Mi 10 Pro / Mi 10 / POCO F2 Pro / POCO X2 / Mi 10 Lite / Mi Note 10

Mi 8 / Mi 8 Pro / Mi MIX 3 / Mi MIX 2S / Mi 9 SE / Mi 9 Lite /
Redmi Note 7S / Mi Note 3 / Mi MIX 2 / Mi MAX 3 / Mi 8 Lite / Redmi Y2 / Redmi S2 / Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Redmi 6A / Redmi 6 / Redmi 6 Pro / Redmi Note 6 Pro / Redmi Y3 / Redmi 7 / Redmi 7A

Redmi Note 8 / Redmi Note 8T / Redmi 8 / Redmi 8A / Redmi 8A Dual / Redmi Note 9s / Redmi Note 9 Pro / Redmi Note 9 Pro Max / Mi Note 10 Lite

Staat jouw toestel erbij?

Staat jouw toestel erbij, of juist niet? Laat het weten in de comments: we zijn benieuwd!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo