Dit zijn de coolste features van MIUI 12

MIUI-12

Je bent waarschijnlijk inmiddels wel op de hoogte van de lancering van MIUI 12. De nieuwe update van het Xiaomi besturingssysteem. Wij laten je weten welke features je daar onder andere op kunt ontvangen.

MIUI 12: welke features zijn het best?

MIUI 12 krijgt volgens ingewijden een compleet nieuwe look & feel. Maar op welke manier kunnen we dat verwachten? En hoe gaat het er precies uitzien? Wij hebben een aantal interessante nieuwe features voor je op een rij gezet hieronder.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Volledig nieuwe interface

De nieuwe interface van MIUI 12 lijkt een stuk rustiger en meer minimalistisch dan de voorgaande interface in MIUI 11. De iconen zien er bijvoorbeeld erg strak uit, en de achtergrond wordt ook volledig geanimeerd. Ook de visuele effecten bij het switchen tussen apps ogen een stuk soepeler en creatiever.

Iedere app en iedere functie in de telefoon heeft zijn eigen esthetische animaties gekregen, waardoor je duidelijk merkt dat overal over nagedacht is door de ontwikkelaars.

iOS-achtig control center

Xiaomi lijkt voor de control center een stap in de richting gezet te hebben van Apple. De interface ziet er strak uit, met voldoende overzicht en ruimte.

Daarnaast zijn gestures dan weer overgenomen van Android 10, waardoor het geheel een interessante mix wordt. Je zou kunnen zeggen dat Xiaomi het beste van twee werelden heeft geprobeerd te combineren in de nieuwe MIUI 12 update.

MIUI-12

Nieuwe wallpapers

MIUI 12 bevat zogenaamde Super Wallpapers, die deels geïnspireerd zijn op beelden van de aarde en van Mars. Je kunt de afbeeldingen zelfs kiezen en instellen op basis van je eigen wensen.

Daarnaast heeft Xiaomi ook aangegeven dat de 12e versie van MIUI voorzien gaat worden van meer dan duizend ‘Always On Display’ visualisaties, gemaakt door derden.

Andere eigenschappen van MIUI 12 zijn het ‘floating screen’ Daarmee kun je een app op een kleiner scherm openen dan op volledig scherm. Dit schijnt behoorlijk goed te werken, aldus Android Authority. Dat Floating Screen zie je hierboven op de afbeelding.

Veiligheid en privacy krijgen prominente rol in MIUI 12

Wie zich stoort aan de systeemadvertenties in MIUI 11, kan waarschijnlijk in zijn handen wrijven. Het lijkt er namelijk op dat je dit met één druk op de knop kunt uitzetten in MIUI 12.

Hetzelfde geldt voor de privacy settings en de toegankelijkheid van apps op je telefoon. Je kunt namelijk zelf instellen welke apps wel of niet bij je gegevens kunnen komen. Dat kon tot op zekere hoogte natuurlijk voorheen ook al, maar die mogelijkheid is nu nog verder uitgebreid.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Je kunt namelijk een logboek inzien van elke toestemming die je een bepaalde app hebt gegeven. Ook kun je instellen om een bepaalde app alleen maar een lege pagina te sturen wanneer de app verzoekt om je bel geschiedenis of berichten. Een goede stap in de richting van nog meer gebruiksvriendelijkheid en privacy

Slaap meten voor snurkers en ‘sleep-talkers’

Snurk jij veel, of praat je in je slaap? Met de nieuwe gezondheidsmonitor van Xiaomi, kun je het allemaal laten registreren. Daarmee krijg je mogelijk een goed beeld van je slaappatronen.

Deze gegevens worden overigens verzameld naast de stappen, bewegingen, snelheid en soms zelfs je menstruatie cyclus. Daar heb je in sommige gevallen wel een Mi Band voor nodig, of een andere slimme fitness tracker.

De MIUI 12 update is dus niet zomaar een update. Er lijkt een compleet nieuwe richting ingeslagen te zijn bij Xiaomi. Meer gezondheid, meer privacy, meer entertainment. En dat alles in een minimalistisch en overzichtelijke interface. Een prima richting, zo lijkt het.

Beschikbaarheid

Wanneer MIUI 12 voor iedereen beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. De officiële lancering is aanstaande, maar de uitrol zal toch nog even op zich laten wachten.

Er zijn in ieder geval een aantal bevestigde toestellen die de update krijgen, in die lijst kun je zien of jouw toestel er ook in voor komt. Bekijk de MIUI 12-updatelijst.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo