MIUI 12 gaat checken of hardware wel officieel is

MIUI-12

Xiaomi voegt steeds meer verbeteringen toe aan de software, sommige voor de gebruikerservaring, maar ook functies die misschien minder relevant zijn bij dagelijks gebruik. Dat is precies het geval bij de nieuwe checker in MIUI 12 waarbij er gekeken wordt of de hardware origineel is.

Namaak-producten en onderdelen

De wereld van namaak-producten en onderdelen is bijzonder groot. Hierbij kun je – in dit geval – denken aan smartphones die gewoon nagemaakt worden van Xiaomi. Maar ook zeker onderdelen die niet origineel zijn en gebruikt worden ter vervanging van originele.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Dit laatste zien we regelmatig gebeuren, bij mensen die zelf aan de slag gaan met hun toestel. Maar ook niet-officiële reparateurs maken niet altijd gebruik van officiële en gecertificeerde onderdelen. Dit heeft vaak met prijs te maken, uiteraard.

Lees ook: Echt op nep: hier moet je op letten bij Xiaomi-producten

In de nieuwste versie van MIUI 12 wordt er een check gedaan om te bekijken of alles origineel is.

MIUI checkt of alles origineel is

Op onderstaande screenshot van de Chinese bèta-versie van MIUI 12 zien we (of eigenlijk zien we het alleen als we Chinees zouden kunnen lezen) dat er gecheckt wordt of er allemaal originele onderdelen aanwezig zijn.

Xiaomiorigineel

In het overzicht wordt vervolgens getoond welke onderdelen eventueel vervangen zijn en al dan niet origineel zijn. Dit zal vooral gebruikt worden bij reparaties of mogelijk garantie, echter is de exacte toepassing nog niet volledig bekend.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Release

Of dit in de uiteindelijke release van MIUI 12 Global komt is vooralsnog niet bekend. Het heeft – op het moment van schrijven – dus nog geen zin om dit te checken op jouw toestel, omdat het alleen te vinden is in de Chinese bètaversie van MIUI 12.

Via: XiaomiToday.it

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo