Xiaomi werkt aan update voor Android TV 9 voor Mi Box uit 2016

Heb jij of wil je een Mi Box uit 2016? Dan kun je binnenkort een update verwachten voor het apparaat. Op dit moment worden beta-tests uitgevoerd, en zijn enkele mogelijke functies alvast bekendgemaakt.

Upgrade voor android TV 9

De Mi Box uit 2016 was het eerste Android-product dat officieel buiten Aziƫ verkocht werd. Het was daarmee ook direct een daverend succes. Er werden miljoenen exemplaren verkocht, en ook latere edities werden een groot succes. Het is in die zin dus niet zo vreemd dat Xiaomi een update wil uitbrengen om het bestaande product nog steeds actueel te houden voor zijn gebruikers.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Via Reddit werd duidelijk dat er op dit moment een beta versie is die getest kan worden door een selecte groep gebruikers. Mensen die in dit programma zitten hebben enkele opties van de nieuwe versie gedeeld.

Dit zijn ze:

Betere werking op low-end apparaten

Android 8 is de voorganger van Android 9, en lijkt het vooral op wat oudere of goedkopere apparaten wat minder goed te doen. Daardoor is Android 9 een handige aanvulling op hardware die je niet in dit jaar aangeschaft hebt.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Verbeterd set-up proces

Het instellen en installeren van je Android TV box kan soms een lastig klusje zijn. Bij de Mi Box uit 2016 was het proces niet super ingewikkeld, maar dankzij een verbeterde Android TV 9 op het apparaat, kan het dus voortaan nog een stuk eenvoudiger.

Autofill wachtwoorden ondersteund

Een wachtwoord typen op je TV, zonder een draadloos keyboard is nogal tijdrovend. Daarom is het fijn dat Xiaomi nu de optie aanbiedt om autofill te gebruiken. Moet je vaak wachtwoorden intypen bij het wisselen van accounts? Dan is dit een zeer welkome aanvulling.

Lees ook: Mi Box met Android TV: Alles wat je moet weten

Lanceerdatum niet bekend

De beta tests zijn nog maar net begonnen en die zullen nog wel even bezig blijven totdat alle softwarefoutjes uit het systeem zijn gehaald. Wanneer en in welke vorm we de update gaan zien, is dus nog niet bekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo