MIUI 12 officieel gelanceerd: dit is er allemaal nieuw

MIUI-12

We hebben er alweer een tijdje op gewacht sinds de eerste bekendmaking. De lancering van MIUI 12. Nu is het toch echt alweer zover. Maar wat kunnen we precies verwachten van deze nieuwe User Interface en mogelijkheden?

Nieuwe features van MIUI 12

MIUI 12 is een betrekkelijk snelle opvolger van MIUI 11. Ondanks dat je daardoor misschien zou denken dat de update niet zo groot is, wordt de interface toch behoorlijk aangepast op sommige plekken. Met name de nieuwe dark mode en de privacy-aanpassingen zijn opvallend. Hieronder de belangrijkste aanpassingen op een rij. Ook hebben we info over de uitrol naar toestellen zoals bijvoorbeeld de Xiaomi Mi 10.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Visuele effecten

Xiaomi is bij MIUI 12 helemaal losgegaan op een aantal fronten. Als eerst natuurlijk met het Always On Display. Daar kun je nu gebruikmaken van wel duizend externe visualisaties. Maar ook de gestures zijn volledig opnieuw opgebouwd.

Daardoor lijken schermovergangen soepeler te gaan wanneer je apps opent of afsluit of bepaalde schermen opent. Daarnaast heeft Xiaomi ook op het gebied van notities en bij het oplaadscherm aanpassingen gemaakt in de visualisaties. Ook is de langverwachte nieuwe Dark Mode 2.0 uitgebracht. Dit is een update op Dark Mode 1.0 die we in MIUI 11 zagen en zou nog beter moeten zijn om je toestel in een zwarte deken te hullen.

In de video hieronder is duidelijk te zien hoe vloeiend het Always On Display overvloeit in een kraakheldere bewegende achtergrond.

Privacy opties

Xiaomi beloofde in MIUI 12 een flinke stap te zetten op het gebied van privacy. Dat is uiteindelijk een concept geworden waarbij drie namen centraal staan: Flare, Barbed Wire en Mask System. In het geval van Flare krijg je veel duidelijker te zien wat voor soorten toestemmingen bepaalde apps eigenlijk vragen. Bijvoorbeeld het gebruik van je locatie, of camera en microfoon. Dit wordt bijvoorbeeld aangegeven aan de hand van kleuren.

Bij Barbed Wire kun je ervoor kiezen om apps maar één keer toegang te geven tot bepaalde onderdelen van je telefoon. Hiermee kun je de privacy nog steeds waarborgen, ondanks dat je dus wel tijdelijk volledig gebruik kunt maken van alle opties die een app biedt.

Mask System zorgt ervoor dat jouw gegevens volledig van jezelf blijven. Dat doet het door onbetrouwbare apps af te schermen van informatie zoals je telefoonnummer, IMEI nummer en meer.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

AI calling

Voor slecht horenden zit er een interessante optie in MIUI 12. Xiaomi helpt namelijk met het ontcijferen van een boodschap. Vervolgens komen er in het scherm verschillende meerkeuzeknoppen. Daarmee kan snel en eenvoudig gereageerd worden. Die tekst wordt vervolgens weer uitgesproken zodat je een gesprek kunt voeren.

Betere analyse van slaap en beweging

Hoewel de fitness watches van Xiaomi absoluut niet duur zijn, zit er in MIUI 12 een optie die misschien al genoeg voor je is. Zo tracked de telefoon sporten veel beter en herkent MIUI 12 met 96% nauwkeurigheid ten opzichte van Apple Watch of jij aan het (hard)lopen of fietsen bent. Zo worden je calorieën beter bijgehouden.

Daarnaast meet MIUI 12 ook hoe je slaapkwaliteit is. De resultaten bestaat uit overzichten en grafieken waarin je lichte- , REM- en diepe slaap staan.

Welke toestellen krijgen MIUI 12?

Tijdens de Chinese lancering van MIUI 12 werd een lijst met Chinese toestellen bekend gemaakt die de update gaan krijgen.

Lees ook: MIUI 12: deze toestellen krijgen vermoedelijk de upate

Hier staan ook enkele oudere toestellen op. Maar omdat dit niet gaat over de Global Versions van de toestellen is het nog heel even wachten welke er echt gelanceerd gaan worden.

Lees ook: Welke type smartphone moet ik kiezen in China: Global, EU of CN?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo