Amazfit Ares: de nieuwe en goedkope smartwatch van Xiaomi

Huami en goedkope prijzen gaan goed samen. Veel producten onder de merknaam Amazfit gaan als warme broodjes over de toonbank. Huami doet er nu nog een schepje bovenop met een smartwatch van minder dan 100 euro. De Huami Amazfit Ares.

De Amazfit Ares

Slimme apparaten worden steeds toegankelijker. Zowel qua prijs, als in diversiteit. Huami heeft met Amazfit natuurlijk al behoorlijk wat ervaring in het maken van degelijke smartwatches en fitness trackers. Zo was de Amazfit Bip bijvoorbeeld een zeer populaire smartwatch met een extra goedkoop prijskaartje.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Het bedrijf doet er nu nog een schepje bovenop met de Huami Amazfit Ares. Een smartwatch met behoorlijk wat opties, voor een vriendelijk prijskaartje van onder de honderd euro.

Lees ook: Huami Amazfit X: nieuwe gebogen smartwatch onthuld

Specificaties

Je vraagt je bijna af: wat voor technologie kan een smartwatch bevatten wanneer die minder dan honderd euro kost? Nou, behoorlijk wat, als we kijken naar het lijstje.

Sport tracking

Zonder sport tracking heb je niet veel aan een smartwatch. Dat weet ook Amazfit. Daarom zitten er tientallen sporten op de smartwatch ingesteld, waaronder hardlopen, wandelen, bergbeklimmen, high-intensity workouts en zwemmen. Want uiteraard is de Amazfit Ares waterdicht tot 5ATM. Dat betekent dat je 10 minuten op 50 meter diepte kunt zwemmen, zonder dat het horloge lekt.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om diverse soorten dans- of vechtsporten te tracken met het horloge. Hoe dit precies werkt is nog niet duidelijk.

Amazfit Ares
Via: amazfit.com

Batterijduur

Amazfit staat bij velen bekend om het goede batterijgebruik. Huami wilde de kans niet mislopen om ook op dat gebied alweer een bijzondere prestatie neer te zetten. Je doet zo’n 14 dagen met de batterij bij dagelijks gebruik.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Dat betekent dat je in die tijd 30 keer per dag kunt kijken hoe laat het is, dagelijks 150 notificaties kunt ontvangen, en drie keer per week kunt sporten, waarbij je steeds 30 minuten de ingebouwde GPS gebruikt. Een behoorlijk goede batterij dus.

Prijs en beschikbaarheid

De Amazfit Ares is meer dan alleen een fitness tracker. Het is een echte smartwatch, waardoor de prijs van 70 dollar (ca. 60 euro) echt verbluffend is. Dit is trouwens de prijs die in China wordt gevraagd. De kans is groot dat we in Nederland een iets ander prijskaartje gaan zien, maar dat de smartwatch onder de honderd euro verkocht gaat worden, lijkt op dit moment vrijwel zeker.

Dat betekent dat Amazfit hier weer een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ben jij ook al benieuwd naar de overige functionaliteiten van de smartwatch? Binnenkort komen we met meer informatie over verkoopprijzen en beschikbaarheid in Nederland.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo