Huami Amazfit X: nieuwe gebogen smartwatch onthuld

Zowel van Xiaomi als Amazfit hebben we al diverse fitness trackers en smartwatches gezien. Maar nooit eentje met een gebogen scherm zoals de nieuwe Huami Amazfit X. Dit is wat we er tot nu toe van weten.

De Huami Amazfit X

Het was al in eind 2019 dat Huami de plannen voor de Huami Amazfit presenteerde. Maar destijds waren de specificaties nog lang niet duidelijk. Nu wel. Want Huami heeft op het crowdfundingplatform IndieGoGo een investeringskans geplaatst. Ook zijn direct alle specificaties van de wearable bekend geworden. Dus, wat kunnen we verwachten?

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Gebogen scherm en grotere batterij

De Huami Amazfit X verrast op het eerste gezicht direct met een gebogen scherm van 92 graden. Die zorgt ervoor dat je geen plat schermpje op je pols meer hebt, en dat het oppervlakte van het scherm ook stukken groter is dan bij veel andere smartwatches of activity trackers, zoals bijvoorbeeld de Amazfit Bip. Er komt dus veel meer informatie op je scherm te staan.

Ook is het bijzonder dat Amazfit hiermee kiest voor een gebogen en vierkant design. Dit hebben we niet eerder gezien, en is ook bijzonder, omdat de Amazfit Stratos als smartwatch bijvoorbeeld meer op een echt horloge leek.

Xiaomi Amazfit X featured
Via: indiegogo.com

Uiteraard moet een groter scherm ook voorzien worden van meer stroom. De 205 mAh batterij in het apparaat zorgt ervoor dat je zo’n 7 dagen zonder opladen vooruit kunt. Opladen kan met de Amazfit X gelukkig ook lekker eenvoudig, voornamelijk door de magnetische oplaadkabel.Daarnaast heeft de Amazfit X een drukgevoelige zijkant waarmee je ook bepaalde instellingen kunt aanpassen en door de activiteiten kunt scrollen. Dat is vooral handig als je tijdens het hardlopen even wat wilt opzoeken zonder het schermpje aan te raken.

Xiaomi Amazfit X
Via: indiegogo.com

Geschikt voor zwemmers en inclusief GPS

Huami noemt de Amazfit X een smartwatch en geen activity tracker. Om die reden zitten er ook meer opties op, zoals bijvoorbeeld GPS en GLONASS. Daarmee kun je al je hardloop workouts en wandelingen perfect vastleggen.

Ook zwemmers kunnen hun hart ophalen met de Amazfit X. Het apparaat is waterdicht tot 50 meter diep en kan daarom dus prima gebruikt worden om te zwemmen. Door de vorm ben je ook nog eens extra gestroomlijnd tijdens het zwemmen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi Huami Amazfit X is recentelijk gepubliceerd op IndieGoGo. Wanneer je nu investeert kun je hem kopen voor 149 dollar. De prijs zal de komende weken steeds iets meer oplopen, en bij de lancering in de augustus kost het apparaat waarschijnlijk zo’n 329 dollar.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij