Xiaomi’s vingerdrukscanner in scherm werkt als ‘verborgen camera’

Een vingerafdruk moet uiteraard goed geanalyseerd kunnen worden op echtheid. Maar een Xiaomi gebruiker kwam erachter dat de vingerafdrukscanner zelfs kan dienen als camera.

Vingerafdrukscanner als ‘verborgen camera’

Xiaomi doet het als bedrijf erg goed tegenwoordig. Maar dat betekent niet dat alles foutloos gaat. Sterker nog, er komen regelmatig nieuwsberichten naar buiten van grote lekken en privacy problemen. Ook nu is er weer iets merkwaardigs te vinden in de software van Xiaomi.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.370 Xiaomi-fans gingen je voor!

Zo ontdekte een Xiaomi gebruiker via de app Activity Launcher dat de camera van de vingerafdrukscanner betrekkelijk eenvoudig geactiveerd kon worden. Opzicht is het niet vreemd dat de vingerafdrukscanner beelden kan opnemen. Fabrikanten zoals Xiaomi stoppen namelijk een CMOS-sensor onder het scherm waarmee foto’s gemaakt kunnen worden van de vinger.

Het bijzondere is dat je als gebruiker zo eenvoudig bij de software kunt komen dat je de vingerafdrukscanner camera zelf kunt activeren.

Zelf kijken of het werkt?

We hebben zelf bij een Xiaomi Mi Note 10 gekeken of het stukje software te bekijken is via de app Activity Launcher, maar dat is niet het geval. Bij de Reddit-gebruiker die naar voren kwam met het verhaal, is er sprake van een Xiaomi Mi 9T.

Zelf bekijken of jouw Xiaomi smartphone ook op deze manier het stukje software kan laten zien? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Download de app Activity Launcher in de Play Store.
  2. Open de app en navigeer naar de zoekbalk.
  3. Zoek hier op ‘Fingerprint’ of ‘Vingerafdruk’.
  4. Als de optie ook bij jou werkt, zou er nu de optie ‘In-Display vingerafdruk’ of de Engelse variant moeten staan.
  5. Klik op deze optie, en daarna op ‘Lokaliseer sensor’
  6. Vervolgens zie je onderaan de beelden die de vingerafdrukscanner opneemt.

Zie jij deze opties niet? Dan is deze software dus ook niet beschikbaar voor jouw toestel.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Bijzondere ontdekking

Hoewel de beelden van de vingerafdrukscanner absoluut niet vergeleken kunnen worden met een gewone camera, is de vindbaarheid van deze software wel erg bijzonder. Het zomaar kunnen zien van de beelden van de scanner roept ook vragen op. Hoe gaat dat straks wanneer er camera’s achter de beeldschermen van toestellen gaan komen? Hoe wordt die beeldkwaliteit dan uiteindelijk?

De beelden van deze vingerafdrukscanner zijn namelijk best slecht. En aangezien Xiaomi tegenwoordig bekend staat om zijn geweldige camera’s in de smartphones, kan het vast nog wel even duren voordat we deze technologie echt gebruikt gaan zien worden bij Xiaomi.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo