Xiaomi werkt aan eigen ‘Fortnite’ met Survival Game, maar….

Xiaomi Survival Game, Fortnite concurrent?

Xiaomi is sinds de overname van game-maker Black Shark vol aan het inzetten op de gamersmarkt. Na met de Blackshark een heuse gamerstelefoon te hebben uitgebracht (die inmiddels al aan een opvolger, de Blackshark Halo, toe is), volgde een hele lijn gamegear. Een eigen game kon eigenlijk niet uitblijven en inmiddels is het zover. Met ‘Xiaomi Survival Game’ zetten ze direct in door een ‘Battle Royale game’ te ontwikkelen die de strijd aan zou moeten gaan met giganten als Fortnite en PlayerUnknown’s Battleground (PUBG Mobile). Of dat lukt….

Direct Xiaomi Survival Game spelen?

Als echte Xiaomi Mi-fan wil je natuurlijk direct spelen, maar helaas… De versie die we nu besproken is uitsluitend beschikbaar (geweest) als beta-test in een besloten Telegram-groep. Volgens degene die het spel speelde en reviewde is dat maar goed ook.

Xiaomi Survival Game screenshot, nog geen Fortnite concurrent

Screenshot Xiaomi Survival Game, (nog) geen Fortnite concurrent

Xiaomi Survival Game kopieert

Het viel allereerst op dat Xiaomi wel erg duidelijk had afgekeken bij de concurrentie. Zo leken muziek en geluidseffecten wel erg sterk op PUBG Mobile. De karakters waren met een cartoon-achtige Sci-fi look duidelijk gebaseerd op spellen zoals Overwatch. Ook de spelelementen, zoals een ruimteschip doen sterk denken aan Halo of Fortnite. Ook de vliegende schotel en ruimtewagentjes zijn zo te herleiden naar concurrenten als Fortnite of de Halo-wespen.

Xiaomi Survival Game mist beleving

Deze tester had het echt niet naar zijn zin, want het viel hem ook op dat de game niet erg congruent is. Zo zijn sommige aspecten erg futuristisch en doen andere aspecten weer heel hedendaags aan. Daarnaast heeft men voor de wapens namen van bestaande wapens gekozen. In gebruik geven ze echter allemaal hetzelfde gevoel en beleving.

Het meest venijnige aan de recensie is wellicht de opmerking over het positieve van het spel. Hier noemt de tester namelijk alleen de ‘spring’ functie als redelijk origineel.

Wanneer kunnen we Xiaomi Survival Game verwachten?

Xiaomi meldde zelf voorafgaand aan de test dat het een test van de onderzoeksafdeling was en dat er geen gelijkenissen hoeven te zijn met de uiteindelijke game. Hoewel de mening van deze tester slechts één mening is lijkt het erop alsof dit spel nog even naar de tekentafel terug moet. Xiaomi heeft nog geen informatie over de release bekend gemaakt.

Overigens speelde deze tester de game op de Xiaomi Pocophone F1.

Via: gadgets.ndtv.com

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo