‘Xiaomi sleept Amerika voor de rechter’

Xiaomi sleept de Amerikaanse ministeries van defensie en financiën voor de rechter. De reden hiervoor is dat Amerika de Chinese fabrikant op een zwarte lijst plaatste.

Voor de rechter

De reactie van Xiaomi komt nadat Amerika aankondigde dat Xiaomi op een zwarte lijst kwam te staan. Hierbij gaf Amerika aan dat Xiaomi banden zou hebben met het Chinese leger.

Dit zou concreet betekenen dat Amerikanen geen aandelen meer mogen bezitten van Xiaomi. De Chinese fabrikant noemt dit ‘ongrondwettelijk’ en is daarom een rechtszaak begonnen.

In de rechtszaak zien we dat deze is aangespannen tegen de ministers Lloyd Austin (defensie) en Janet Yellen (financiën). Hierin wil Xiaomi van de zwarte lijst afgehaald worden, zodat de kapitaalterugtrekking ook van de baan zal zijn.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Geen banden met Chinese defensie

Daarnaast geeft Xiaomi nogmaals aan dat er geen banden zijn met de Chinese defensie, zoals ze ook al eerder claimden in een statement na het toevoegen aan de bewuste zwarte lijst.

Het terugtrekken van het kapitaal door Amerikaanse vermogensbeheerders, zoals de zwarte lijst vereist, zou ‘significante schade’ toebrengen bij het groeien. Dit betekent concreet dat er minder geld beschikbaar is voor het uitbreiden van producten en diensten van Xiaomi.

Hoe dit verder gaat aflopen moet nog blijken, maar de komende periode gaan er in ieder geval een aantal rechtszaken dienen die hier meer duidelijkheid over moeten gaan geven.

Wat merken ‘wij’ ervan?

Vooralsnog zullen ‘wij’ er relatief weinig van merken. Xiaomi-producten zullen gewoon verkocht blijven worden in Nederland, België en andere landen (ook in Amerika).

Kortom, de rechtszaak heeft geen directe invloed op de Nederlandse en Belgische markt, maar kan op de lange(re) termijn wel gevolgen gaan hebben. Wij volgen dit uiteraard uitgebreid en zodra er meer nieuws te melden is lees je dit op MiFans.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo