Xiaomi Redmi Pro: geen budget-smartphone meer

Xiaomi Redmi Pro

De Redmi-serie is een van Xiaomi’s populairste telefoons. De Xiaomi Redmi Pro is een nieuwe toevoeging aan de lijn, en een beetje een vreemde eend in de bijt. De Redmi smartphones zijn normaal namelijk budget-versies, maar de Redmi Pro heeft fantastische specificaties.

Xiaomi Redmi Pro

De Xiaomi Redmi Pro heeft een 5,5 inch OLED scherm. De OLED-technologie zorgt ervoor dat kleuren er nog beter uitzien. Het scherm kan dan ook alle kleuren die mogelijk zijn tonen, iets wat veel smartphones nog steeds niet kunnen. Hierdoor is zwart ook écht zwart. Het scherm is ook zogenaamd 3G-glas, wat wil zeggen dat de hoeken afgerond zijn. De telefoon heeft een grote 4050mAh batterij zoals we gewend zijn van de Redmi telefoons. Hierdoor kun je de telefoon wel twee dagen gebruiken zonder te hoeven opladen.

Specificaties

De Xiaomi Redmi Pro heeft een Helio X25 10-core processor en 4gb werkgeheugen. Er zijn versies met 32gb, 64gb en 128gb opslagcapaciteit. De telefoon wordt opgeladen via een USB Type-C kabel. Steeds meer smartphones, laptops en accessoires gebruiken deze aansluiting. Aan de voorkant is een vingerscanner te vinden waardoor je nooit meer een wachtwoord hoeft in te voeren.

Xiaomi Redmi Pro camera

Camera

De camera aan de achterkant van de Xiaomi Redmi Pro is erg speciaal. Het zijn er namelijk twee. De bovenste is een 13 megapixel camera die details opneemt. De onderste camera is een 5 megapixel camera die diepte vastlegt. Deze twee foto’s worden tegelijkertijd gemaakt en automatisch gecombineerd. Hierdoor kun je prachtige foto’s maken met een grote scherpte/diepte verhouding. Volgens Xiaomi maakt de telefoon net zulke mooie foto’s als een grote professionele camera.

Xiaomi Redmi Pro dubbele camera geborstel aluminium

Geborsteld aluminium

De Xiaomi Redmi Pro is gemaakt van aluminium, met een geborstelde finish. De telefoon is verkrijgbaar in goud, zilver en wit. Er kunnen twee simkaarten in de telefoon, maar je kunt ook een micro SD kaart in een van de simkaartpoorten steken om het geheugen uit te breiden.

MiFans
Logo