Xiaomi Redmi Note 2: budget smartphone met fantastische specificaties

Xiaomi Redmi Note 2

De Redmi-serie is Xiaomi’s budget-serie, maar dat zegt tegenwoordig niet zo veel meer. Wie naar de specificaties van de Xiaomi Redmi Note 2 kijkt, ziet dat dit een krachtpatser is. Zo heeft de HTC One M9+ die in China €800 kost dezelfde processor, terwijl de Xiaomi Redmi Note 2 omgerekend €112 kost in China.

Laagste prijzen bekijken voor Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi Redmi Note 2 specificaties

De Xiaomi Redmi Note 2 heeft prachtige specificaties voor zo’n goedkope telefoon. Het scherm is 5,5 inch groot, en heeft een full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm wordt aangedreven door een PowerVR G6200 videokaart.

De processor is een octa-core (acht kernen) Helio X10-soc van MediaTek, met een kloksnelheid van 2.0GHz. Verder beschikt de telefoon over 2gb werkgeheugen. Een 3060mAh batterij zorgt voor genoeg kracht om de telefoon de hele dag te kunnen gebruiken. De batterij is uit de telefoon te halen, zodat je deze gemakkelijk kunt vervangen of een extra batterij kunt gebruiken.

Xiaomi Redmi Note 2

Camera en opslagcapacitieit

Xiaomi Redmi Note 2 beschikt over twee camera’s. De camera aan de voorkant heeft 5 megapixels, de camera aan de achterkant heeft 13 megapixel. Daarnaast heeft deze camera een aantal leuke features, zoals autofocus op basis van gezichtsherkenning, zodat je zeker weet dat foto’s met mensen altijd scherpgesteld zijn op het gezicht.

Standaard is er 16gb opslagcapaciteit, maar dit is uit te breiden met een micro-SD kaart.

4G en twee simkaartpoorten

De Xiaomi Redmi Note 2 heeft twee simkaartpoorten, waardoor je twee simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. Dat is handig als je bijvoorbeeld vaak naar het buitenland gaat, of een privé en zakelijke simkaart hebt. De smartphone ondersteunt ook 4G, zodat je onderweg ook beschikt over snel internet.

Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi Redmi Note 2 Prime

De Xiaomi Redmi Note 2 Prime is een net iets snellere versie van de standaard versie. De Prime-versie heeft standaard 32gb opslagcapaciteit en een 2.2Ghz processor.

De Xiaomi Redmi Note 2 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, namelijk zwart, roze, blauw, geel en wit.

 

MiFans
Logo